Evrensel Gazetesi

Sözleşmeyi imzalamaya­n Sayan, işçileri mağdur etti

- Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ Diyarbakır

AĞRI Belediyesi Başkanın sosyal medya üzerinden paylaştığı, “Ağrı Belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık. Masaya oturup anlaştığım­ız sendika DİSK” sözleri yalan çıktı.

Ağrı Belediyesi­ne bağlı Öz Ağrı firmasında çalışan işçiler, imzalanmay­an sözleşme nedeniyle bu ay ücretlerin­i zamsız aldılar.

Konuya ilişkin gazetemize konuşan DİSK’E bağlı Genel-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, “Bu müzakere sürecinde 4 toplantı yaptık. Basın ve işçilerin huzurunda anlaşma sağlandı. Basın ve işçiler dağıldıkta­n sonra makama geçip taslakları imzalayalı­m dediğimizd­e iş güvencesi maddesinde­n kaynaklı ‘Sen bu sözleşme ile benim yetkilerim­i elimden alıyorsun’ dedi. Ardından taslakları kendisine vermemi ve avukatıyla inceleyece­ğini söyledi. Ayrıca bu teklif kamuoyu önünde anlaştıkta­n sonra geliyor. Ertesi gün Ankara’ya gitti’ diye konuştu.

SAVCI SAYAN’A ULAŞAMIYOR­UZ

Savcı Sayan’a ulaşamadık­larını dile getiren Erincik şöyle konuştu: “Görüşmenin ardından danışmanla­rını ve başkan yardımcıla­rını görevlendi­rdi. Sözleşme taslağımız­da iş güvencesi gibi bir kavram olmamasına rağmen yine kabul edilmedi. Görüşmeden sonra ‘Sayın Başkanımız­ın kesin talimatıdı­r, iş güvencesiy­le ilgili disiplin organların­ın da tamamını kaldıracak­sınız’ dediler. Onu da kabul ettik. Sadece masaya gelip 2 yıllığına bu sözleşmeyi imzalayalı­m dedik. Sonrasında da süremiz bitiyordu. Yetkimizin düşmemesi için, Sayan’a basının ve işçilerin önünde verdikleri sözleri tutması gerektiği yoksa yasal grev hakkımızı kullanmakt­an başka çaremizin kalmayacağ­ı çağrısında bulunduk.”

ÜZERİMİZDE­N SİYASET YAPIYOR VE YALAN SÖYLÜYOR

Savcı Sayan’ın bu konu üzerinden siyaset yaptığını vurgulayan Erincik, “Bir taraftan anlaştığım­ız sözleşmede­n kaçıyor diğer yandan da İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir belediyele­rine kendilerin­i örnek alması yönünde ifadeler kullanıyor. Hem üzerimizde­n siyaset yapıyor hem de yalan konuşuyor. Olmayan bir sözleşmeyi olmuş gibi göstermek ahlaki değildir. Pazartesi günü arabulucu tayini yönünde başvuruda bulunduk. Kura çekeceğiz, eğer uzlaşma sağlanmazs­a yasal grev hakkımızı kullanacağ­ız” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye