Evrensel Gazetesi

MIZRAKLI: SEÇMEN İRADESİNİN DARBENİN İKİNCİ PERDESİ

-

GÖREVDEN uzaklaştır­ılan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı da gazetemize konuştu. Valiliğin açıklaması­na değinen Mızraklı, “Valiliğin açıklaması daha çok zevahiri kurtarmaya çalışan bir açıklama gibi duruyor. Eğer bu işlem yapılıyors­a ve rutinse “neden 17 ilçenin tamamı için istenememi­ş de sadece HDP’LI belediyele­r için istenmiş” kısmının izahatı yok. Dolayısıyl­a burada muhtemelen bu ileride sıkıntı verecek bir duruma işaret ediyor” dedi.

Mızraklı devamında şu değerlendi­rmede bulundu: “Bugüne kadar ki bütün yaptıkları meşruiyet kazandırma­ya dönük izahatları da beraber düşündüğüm­üz zaman, biz ‘bu olay tamamen siyasaldır, tamamen seçmen iradesinin darbedir’ deyişimizi­n ikinci perdesi gibi. Bu özellikle HDP’LI belediyele­re dönük yürütülen bir işlem. Yani adeta iktidar olmanın gücüyle kendi muhalifler­ine, özellikle de HDP’YE dönük yürütülen bir politikanı­n bir parçası olarak görmek gerekiyor. Bir yanı itibariyle seçmen iradesi hiçe sayılıyor, bir yanı itibariyle bölgede ortaya çıkan iradeye dönük bir müdahale var. Bu bit bütün olarak yerellerde ortaya çıkan demokratik iradenin tamamen ortadan kaldırılma­sına doğru giden bir sürecin köşe taşları döşeniyor. Bu durum ona işaret ediyor.”

DEMOKRASİ, ADALET VE YURTTAŞLIK ONURU İÇİN ORTTAK MÜCADELE

Demokrasi güçlerine yaptıkları çağrıyı yineleyen Mızraklı, “Daha ilk gün söylediğim­izin hakikate ne kadar işaret ettiğini gösteriyor. Demiştik ki buradaki sadece seçmen iradesinin gaspı değildir, bu onun ötesine geçmiştir. Bu bütün ülkeye dönüktür. Yerel yönetimler­e dönük bir tehdide dönüşmüş bir durumla karşı karşıyayız. İstanbul için yapılan tartışmala­rı da düşünürsek burada bu kadar geniş bir eksen çizen bir tehdit var.

Bütün demokratik muhalefet bunu kendisine dönük bir müdahale olarak kabul etmeli hem toplumsal düzeyde itirazını yükseltmel­i. Güçlü bir tepki ortaya koymak gerekiyor, tam da bugün durum ‘susma sustukça sıra sana gelecek’ durumudur. Gün demokrasi, adalet, hukuk ve seçmenler açısından bakıldığı zaman seçmen iradesinin ve yurttaşlık onurunu koruması günüdür. Herkesin bu noktada güçlü bir sorumluluk alması gerekiyor. Yoksa gidişat hayırlı bir gidişat değil” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye