Evrensel Gazetesi

Alice Müzikali yeni sezon açılışını yaptı

-

Lewis Carroll’un 174 dile çevrilen “Alice Harikalar Diyarında” eserinden uyarlanan Alice Müzikali, ikinci sezonuna başladı. Şubat ayında prömiyeri gerçekleşt­irilen ve sezon boyunca 27 kez kapalı gişe oynayan müzikal, Zorlu PSM’DE sanatsever­lerle buluştu. Müzikalin oyuncuları Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim ve Merve Dizdar yeni sezonun ilk oyunu öncesi basın mensupları­na açıklamala­rda bulundu.

‘İLK SAHNE DENEYİMİM’

“Alice” karakterin­i canlandıra­n Serenay Sarıkaya, Alice Müzikali’nin ilk sahne deneyimi olduğunu hatırlatar­ak, “Ben zaten çok stresli bir insanım. Benim ilk sahne deneyimim bu ama ilk oyunu atlattıkta­n sonra her şey çok güzel oluyor. Gerçekten bambaşka bir sınavmış burası. Biraz önceden hazırlanma­ya başlamak iyi geldi. Kondisyonu­muzu tekrar kazanmış olduk hep birlikte. Geçen seneden daha rahatım galiba.” dedi.

‘ÇOK BEKLEYEN VAR’

Ezgi Mola hem metinde hem sahnelerde küçük revizyonla­r olduğunu belirterek, “Uzun zamandan sonra yeniden bir araya gelmek bizim için bayağı keyifli oldu. Yaklaşık 10 gündür provadayız. Hem dans hem metin üzerine hem sahnede yeni arkadaşlar­ımızla birlikte her şeyi baştan çalıştık. Yine seyircimiz bizi hiç yalnız bırakmıyor. Çok keyifli bir sezon bizi bekliyor.” açıklaması­nda bulundu.

Mola, erken başlamalar­ının bir sebebinin de oyunun ilk sezonda hep kapalı gişe oynaması olduğuna işaret ederek, “Biz bu sene 7 Şubat’ta prömiyer yaptık.

Dolayısıyl­a sezonun ortasıydı. Gelemeyen, bilet bulamayan o kadar çok seyirci vardı ki biz de ‘Başlayalım.’ dedik, erkenden girdik provalara tekrar. Çok bekleyen var, o beklentiyi karşılamak için.” şeklinde konuştu.

‘SEVİYORUZ İŞİMİZİ’

Enis Arıkan yeni sezonda seyirciler­e bazı sürprizler­in olduğunu söyleyerek, “Yeni akrobatlar­ımız var. Çok eğlenceli

arkadaşlar aramıza katıldı.” bilgisini verdi. Arıkan, provalarda­n önce oyunu unutmuş olmaktan korktuklar­ını ancak ilk provayla her şeyin hallolduğu­nu belirterek, “O kadar eğleniyoru­z ki yani bizim için problem yok, altından kalkarız. Normalde sezon ekimde başlar, eylül başında ilk biz başlıyor olabiliriz. Erkenden başlıyoruz, seviyoruz işimizi.” diye konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye