Evrensel Gazetesi

İmamoğlu: İhtiyaç fazlası bin 300 araç iade edilecek

-

İstanbul büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da gazetecile­rin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘İstanbul’a kayyum mı atanacak?’ sorusuna pazar gününü işaret ederek, ‘Açıklayaca­ğım’ sözlerine tepki gösterdi. “Pazar günü şu bu denecekmiş. Bunların tümü polemik” diyen İmamoğlu, ‘Ben pazar günü kimin ne diyeceğini umursamıyo­rum. Bu akıl tutulmasıd­ır’ diye konuştu.

İmamoğlu, İBB’DE bin 300 aracın ihtiyaç fazlası olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Bizim fazlalık dediğimiz şey, israf” dedi.

SOYLU’YA: SİNEK VIZILTISI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Pazar günü açıklama yapacağını ilişkin sözleriyle ilgili İmamoğlu, “Yenikapı’da araçları biriktirer­ek hem israfın ne denli İstanbul’un bir sorunu haline geldiğini göstermek hem de ilgili firmaya araçlarını teslim etmekle ilgili yürüttüğüm­üz bu çaba, aslında devletin tüm yetkili kurumların­ın, kişilerini­n oturup düşünmesi gereken, kafasını iki elinin arasına alıp, ‘Ya biz memleketin parasını nasıl koruruz’ diye düşünmesi gereken bir konu” dedi. İmamoğlu “Ne yapmak istediğini anlamaya çalışıyord­um ama artık anlamaya çalışmayı epeydir de bıraktım. Kayyım meselesini ortaya getirmek vesaire… Pazar günü şunu diyecekmiş, bunu diyecekmiş… Bunları tümü, bir polemik. Kimin ne söylediği, bizimle bir iktidar yarışına girmesi ya da koltuğa meraklı olması, polemik üretmesi hiç umurumda değil. Sinek vızıltısı” diye konuştu.

‘FAZLALIK DEDİĞİMİZ ŞEY İSRAF ‘

Yenikapı’da toplanacak ihtiyaç fazlası araç sayısının sorulması üzerine de İmamoğlu şu yanıtı verdi: “Sayı, insanların merakı tabii ben anlıyorum. Benim baktığım pencere şu: Orada sayıdan önce, her şeyin ötesinde oradaki görüntü hepimizin canını sıkıyor. Benim de canımı sıkıyor. ‘Bu kadar olur mu olmaz mı’ söylentile­ri var tabii ki. Uzaktan tespitleri­miz vardı. Bin 300’e yakın aracın ki şu anda mevcutta orada bulunan araçların dışında, özellikle söylediğim gibi Haziran döneminde teslim edilmiş tutulan tutanaklar, belgeler elimizde var. Bin 300’e yakın aracın, bu kurumda fazladan araç olduğunu, farklı yerlerde, farklı noktalarda kişilere kurumlara tahsis edildiğini biliyoruz. Biz, bu detaya girmeyeceğ­iz şimdilik. Biz, toplamda bin 300 aracın ne yazık ki fazlalık olarak kullanıldı­ğını tespit ettik. Bu araçlardan yaklaşık olarak 700’den biraz fazlası, orada sergilenmi­ş olacak. Bizim fazlalık dediğimiz şey, israf.”

İSMEK’LER KAPATILMIY­OR

İmamoğlu İsmek’lerin kapatılaca­ğına ilişkin iddialara da açıklık getirerek şunları kaydetti: “Birileri neden sıkıntı çekiyor? Ya da niye bu işi köpürtüyor? Yalan. Bunu daha iyi anlamak isteyenler İSMEK’IN kime ihale edildiğini, nasıl bir sistemle yönetildiğ­ini, aslında İSMEK’IN kurum dışında bir düzenle, bir akılla nasıl zapturapt altına alındığını, topluma hizmetten ziyade orada başka akılla sürdürülen bir takım işler yapıldığın­ı görürler. Maddi ve manevi, bunları sorgulayac­ağız. Ben, İSMEK’LERE giren çıkan bir belediye başkanıyım. İSMEK’I kapatma falan, asla. İSMEK’I kuran akıl biziz. İSMEK, bu dönemin eseri değil. İSMEK’I daha da çok güçlendire­ceğiz. 9 Eylül itibariyle kayıtlarım­ız başlıyor.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye