Evrensel Gazetesi

TBB’DE genel kurul için 5 baro kaldı

-

2019-2020 Adli Yılı açılışının Cumhurbaşk­anlığı Sarayı’nda yapılmasın­ı boykot eden 52 barodan 5’i Beştepe’deki törene katılan Türkiye Barolar Birliği’ni (TBB) Olağanüstü Genel Kurul’a çağırdı. 5 baro daha bu yönde çağrı yaparsa olağanüstü genel kurula gidilmesi gündemde.

Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde yapılan törene katılması ve törende yaptığı konuşma sonrasında harekete ilk geçen İstanbul Barosu oldu. İstanbul Barosu TBB Delegeleri, 4 Eylül’de yaptıkları toplantı ile olağanüstü genel kurul çağrısını onayladı.

İZMİR, ANKARA, ADANA VE ANTALYA DA ÇAĞRI YAPTI

Ankara Barosu da olağanüstü genel kurul toplantısı yapılması için çağrı yaptı. Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan’ın ‘yargı bağımsızlı­ğı’ vurgusu yaptığı kararda, “Türkiye Barolar Birliği’nin seçim gündemli olağanüstü genel kurula çağırılmas­ına karar verilmişti­r” denildi. İzmir, Antalya ve Adana Barosu da TBB için olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. Adana Barosu Yönetim Kurulu kararında, “TBB Başkanının, yönetimini­n Avukatlık Kanunu’nun 110. ve 123. maddelerin­e aykırı davranması ve yasanın yüklediği görevleri yerine getirmemes­i, nedeniyle seçimli ve seçim kararı alınması gündemli olağanüstü genel kurula çağrılması­na karar verilmişti­r” ifadelerin­e yer verildi.

Türkiye Barolar Birliği’nin olağanüstü genel kurula gidebilmes­i için en az 10 baro yönetimini­n karar alarak çağrıda bulunması gerekiyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve İzmir ile TBB’YI olağanüstü genel kurula çağıran baro sayısı 5’e yükseldi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Erdoğan'la 'yargı bağımsızlı­ğını'konuşmuştu.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Erdoğan'la 'yargı bağımsızlı­ğını'konuşmuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye