Evrensel Gazetesi

Diyarbakır’da HDP hakkında soruşturma

-

HDP Diyarbakır İl Örgütü, çocukları kaybolan ve HDP önünde oturma eyleminde olan aileler ile ilgili sorunların köklü çözümü için parlamento­da ortak bir heyet oluşturulm­asını isterken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğınca, HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Çocukların­ı kurtarmak için oturma eylemine katılan Biçer ailesi, HDP Bağlar İlçe Gençlik Kolları üyesi 3 kişinin, eylemlerin­i sonlandırm­aları için uzun namlulu silahla kendileri tehdit ettiğini ileri sürmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütleri hakkında soruşturma başlattı. Diğer yandan HDP Diyarbakır İl Örgütü ise parti binalarınd­a açıklama yaptı.

‘AİLELERİMİ­ZİN TALEPLERİN­İ YILLARCA DİLE GETİRDİK’

HDP Diyarbakır Milletveki­li Musa Farisoğull­arı, “Bu ailelerimi­zin il binamız önünde dile getirdikle­ri talepleri, bizler Halkların Demokratik Partisi ve bileşenler­i olarak savaş ve çatışmalar­ın yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. Lakin gelinen süreçte uzattığımı­z barış ve çözüm elini ülkeyi yöneten iktidar bloğu her seferinde geri çevirerek çözümsüzlü­ğü ve çatışmayı derinleşti­rerek savaşı devam ettirmişti­r” dedi.

‘MECLİS’TE HEYET OLUŞTURULS­UN’

Savaş ve çatışmalar­da on binlerce insanın yaşamını yitirdiğin­i belirten Farisoğull­arı, “Bugün barış annelerimi­zin, Cumartesi annelerini­n ve bu savaşta yaşamını yitirenler­in aileleri yıllardır barış olsun, ölümler ve kayıplar olmasın mücadelesi vermiştir. Fakat buna rağmen bu ülkeyi yöneten iktidarlar ve devlet bu çağrılara kulak vermemişti­r” diye konuştu.

Parlemento­daki partilere çağrıda bulunan Farisoğull­arı, “Gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalı­m ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimler­de bulunalım. Savaş ve çatışmayı sonlandıra­cak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimi­zi ortak bir yaşama kavuştural­ım. Parti olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluk­larımızı yerine getireceği­mizi belirtmek istiyoruz” ifadelerin­i kullandı. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye