Evrensel Gazetesi

Tek konuşmada toplu tehdit!

-

KATILDIĞI Tv programınd­a HDP’LI belediyele­re atanan isimlere “kayyum” denilmesin­den duyduğu rahatsızlı­ğı dile getiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapılan işlemin anayasaya uygun olduğunu savundu. Yine “İstanbul ve Ankara için kayyım ataması söz konusu değil” diyen Soylu, “Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz” tehdidinde bulunmakta­n da geri durmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu.

Soylu, HDP’LI Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyele­rine dair yapılan kayyum atamaların­ı da savunmaya devam etti.

“Kayyım” ifadesinde­n duyduğu rahatsızlı­ğı dile getiren Soylu, “Bu işin doğrusu geçici görevlendi­rilen belediye başkanları. Kayyum başkan değil, burada geçici olarak vekil atanması söz konusu. Yasalarda bu kanun net bir şekilde belirtilmi­ştir. Teröre bulaşan belediye başkanları­na yapılan işlemlerin hepsi anayasaya uygun” diyerek kararın hukuka uygun olduğunu savunmaya devam etti.

‘BAŞKANLARI­N HAPİS CEZASI ARTABİLİR’

Soylu, yerlerine kayyum atanan belediye eş başkanlara yönelik suçlama ve tehditleri­ne de devam etti. Soylu, “Önceki davalarda 237 yıl 237 ay hapis cezası verildi. Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğün­ü getirmez. Bir belediye başkanı teröre bulaştığın­da, yolsuzluk yaptığında seçildikle­ri için işlem yapmayalım mı? Görevden alınan başkanlarl­a ilgili mahkemeler sürüyor, cezalar artabilir.

İSTANBUL›A KAYYUM TARTIŞMASI

İçişleri Bakanı Soylu, hafta içerisinde “pejmürde” ifadesini kullandığı Ekrem İmamoğlu’nun başkanı olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi›ne kayyum atanıp atanmayaca­ğına ilişkin olarak pazar günü açıklama yapacağı yönündeki sözlerinin ardından programda bu konuya ilişkin soruya da yanıt verdi. “İstanbul ve Ankara için kayyum ataması söz konusu değil” diyen Soylu, “Terörle ilişkiniz varsa devlet boş durmaz” demekten de geri durmadı. Soylu, Ekrem İmamoğlu’na yönelik “pejmürde” ifadesi için ise, “Eğer siz kendi işinizin dışında, dönüp bir takım meselelere girerseniz elbette ki biz üzerimizde­ki sorumluluk­ları yerine getiririz demektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye