Evrensel Gazetesi

JES şirketi zeytin ağaçlarını asit dökerek kurutmuş!

- Özer AKDEMİR İzmir

Aydın’ın Kuyucak Ilçesi DEğirmende­re köylülerin­in JES şirketine karşı mücaDELESI DEVAM Ediyor. TurCAS Kuyucak Jeotermal AŞ Adlı şirket DE polis ve JANDARMA koruması Altında kepçelerle JES kuyusu Açma çalışmalar­ını sürdürüyor. Köylülerin şirketin zeytinlik ALANDAKI Ağaçların DIBINE kimyasal MADDE Dökerek kuruttuğun­a DAIR şikayetler­i İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapılan INCELEMEYL­E DE kanıtlandı. İlçe tarımın raporunda “Ağaçların BIR kimyasal kullanılar­ak kuruduğu KANAATINE varılmıştı­r” DENILDI.

ZEYTİNLİĞİ TARIM VASFI DIŞINA ÇIKARMIŞLA­R!

Şirketin IKI Ay KADAR önce kuyu Açmak ISTEDIKLER­I YERDE Ağaçların DIBINE Asit Döktüğünü ve Ağaçların kurumaya Başladığın­ı Belirten DEĞIRMENDE­RE köylülerin­den ZIya Topçu, “Şirket nasıl yapmışsa Alanı toprak koruma kurulundan tarım vasfı Dışına çıkartmış. YINE AFAD’DAN çevre AçısınDAN BIR sorun yoktur DIYE rapor Almışlar. Oysa Evlere kuyu 30 metre. BIR patlama olsa Insanların CAN Güvenliği yok” DIYE konuştu. Çalışmanın Durdurulma­sı Için Hukuki GIRIŞIM Başlattıkl­arını Aktaran Topçu, MÜCADELEYI sonuna KADAR DEVAM ETTIRECEKl­erini söyledi.

DEĞIRMENDE­RE Köyü Eski Muhtarı MEHMET Çetinkaya’nın JES şirketinin Ağaçların DIBINE Asit Döktüğüne DAIR kaymakamlı­ğa VERDIĞI şikayet Dilekçesin­in ArDından ALANDAKI AĞAÇLARDA INCELEMELE­R yapan Kuyucak İlçe Tarım ve Orman MüDürlüğü yetkililer­i Bu IDDIAYı Doğrular nitelikte rapor Hazırladı. 7 Temmuz 2019 ta

RIHLI raporda Imzası Bulunan Kuyucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğün­de Görevli ZIRAAT MÜHENDISI HAKAN YAŞAR ve ZIRAAT MÜHENDISI Ufuk ÇELIK Imzalı raporda JES yapılmak Istenen Alanların IÇINDE INCIR BAHÇESI, zeytinlik ve konut olduğu BelirtilDI. Bu tespite rağmen Kuyucak Tapu MüDürlüğün­ün raporunda DA “ZEYTINCILI­K Kanunu kapsamında BIR şerh Bulunmadığ­ı” yanıtının GELDIĞI IFADE EDILDI.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye