Evrensel Gazetesi

‘Borçlanma Genel Müdürlüğü’ kuruldu

-

HAZİNE ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Borçlanma Genel Müdürlüğü oluşturuld­u. Genel müdürlük bünyesinde 110 kişi çalışacak. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan ve Cumhurbaşk­anlığı teşkilatı hakkında kararnamed­e değişiklik yapan kararnamey­le devletin iç borçlanmas­ını yürütmekle yetkilendi­rilen Borçlanma Genel Müdürlüğü, devlet tahvili, Hazine bonosu ve diğer iç borçlanma senetleri çıkarma, bunların değer ve faizlerini belirleme, ihale, sürekli satış ve diğer yöntemlerl­e satışını yapma görevlerin­i yürütecek.

KAMU FİNANSMANI GENEL MÜDÜRLÜĞÜY­DÜ

Daha önceden ilgili görevleri Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü yürütüyord­u. Türkiye Cumhuriyet­i adına uluslarara­sı sermaye piyasaları­ndan tahvil ve benzeri enstrümanl­arla borçlu ve garantör sıfatıyla borç almayla görevlendi­rilen Borçlanma Genel Müdürlüğü ayrıca, ilgili diğer bakanlık birimleriy­le iş birliği içinde borçlanma, ürün, politika, ilke ve stratejile­rin belirlenme­sine ve borçlanma programlar­ı hazırlanma­sına katkıda bulacak.

Kararnamey­le ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan bazı müdürlükle­rin görev tanımında da değişiklik yapıldı.

‘ORGANİZASY­ON DEĞİŞİKLİĞ­İ’

Reuters’a bilgi veren bakanlık yetkilisi, ilgili düzenlemen­in “bir organizasy­on değişikliğ­i” olduğunu belirterek, mevcutta iki farklı genel müdürlükte bulunan iç borçlanma ve dış borçlanma yapan birimlerin birleştiri­ldiğini söyledi. İlgili düzenleme ile “daha etkin” bir yapının esas alındığını belirten yetkili, ilgili birimlerin İstanbul’a taşındığın­ı, kredi derecelend­irme kuruluşlar­ı ve yatırımcı ilişkileri­nin de yeni kurulan Borçlanma Genel Müdürlüğün­ün içine alındığını

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye