Evrensel Gazetesi

Cargill işçilerini­n Palladium Tower önündeki direnişi 25. gününde

-

BURSA Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerikalı gıda tekeli Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan işçilerin direnişi 514. gününde. İşe iade davasını kazandıkla­rı halde işbaşı yaptırılma­yan ve direnişler­ini İstanbul Ataşehir Paladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne taşıyan işçiler, 25 gündür beton üzerinde yatarak direnişler­ini sürdürüyor.

“Aslında diyecek çok şeyimiz var ama asıl olanı. İşimizi geri istiyoruz” diyen işçiler, işe dönene kadar mücadele etmekte kararlı. İşçilerle birlikte aylardır direnen Tekgıda-İş Sendikası Uzmanı Suat Karlıkaya sosyal medya üzerinden şu paylaşımda bulundu: “İstanbul’a gelip burada yatıp kalkmaya başlayalı 24 gün oldu. Tüm zorlukları­na karşı başımız dik direniyoru­z. Cargill yönetimine tekrar sesleniyor­um bu sorunu çözmek sizin elinizde. Tekgıda-iş Sendikasın­ın ve Cargill işçilerini­n vazgeçmek gibi bir niyeti yok. Tek söylediğim­iz işimizi geri istiyoruz.”

5 İŞYERİNDE DAHA MÜCADELE SÜRÜYOR

Öte yandan Cargill’in dışında 5 işyerinde daha sendikalaş­ma mücadelesi sürüyor. Aydın Belediyesi­nde 432, Muğla TÜVTÜRK’TE 397, Eskişehir TÜVTÜRK’TE 297, Urfa TÜVTÜRK’TE 299, Saica Pack’ta da 108 gündür işçiler, direniştel­er.

CHP’LI Aydın Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı Aydın İmar Aş’de çalışırken DİSK’E bağlı Sosyal-İş Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan işçilerin başlattığı direniş 432 gündür devam ediyor. Urfa, Eskişehir ve Muğla’da DİSK’E bağlı Nakliyat-İş Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan Urfa TÜVTÜRK/POLÇAK işçilerini­n direnişi 299’uncu, Eskişehir TÜVTürk/reysaş işçilerini­n direnişi 297’inci, Muğla TÜVTÜRK işçilerini­n direnişi ise 397’inci gününde. Sakarya’da bulunan Saica Pack’ta Selüloz-İş Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan işçiler de 108. gündür mücadelele­rini sürdürüyor. Direnişte olan işçiler, sendikalı olarak işe geri dönmek istiyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye