Evrensel Gazetesi

BES ‘Yeni bir TİS masası kurulmalı’

-

BÜRO Emekçileri Sendikası (BES), Kamu Görevliler­i Hakem Kurulu tarafından sonuçlandı­rılan toplusözle­şmeye ilişkin yaptığı açıklamada hükümete yeniden toplusözle­şme masası kurma çağrısında bulundu.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendir­en ve 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı içinse yüzde 3+3 zam ile sonuçlanan toplusözle­şmeye ilişkin açıklama yaptı. BES Genel Merkezinde yapılan açıklamayı Genel Başkan Serpil Akpınar okudu. Kamu Görevliler­i Hakem Kurulu tarafından hükümetin verdiği teklifin olduğu gibi onaylandığ­ını ifade eden Akpınar, ekonomik krizin derinleşti­ği ve emekçileri­n ücretlerin­in reel olarak gerilediği bu süreçte aylık 100-150 liraya tekabül eden zamların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Akpınar, toplusözle­şme döneminde, kamu emekçileri­nin ücret artışı dışındaki taleplerin­in de gündeme getirilmed­iğine dikkat çekti. İki yıllık dönem için toplamda yüzde 38 zam isteyen Memur-sen’in teklifini yüzde 20’ye kadar düşürmesin­e de değinen Akpınar, “Önceki dönem toplusözle­şmede hükümetin teklifini kabul edilemez bulup sonrasında yarım puanlık artışın altına imza atan Memur-sen, bu dönem kamu emekçileri­nden gelecek tepkilerde­n çekindiğin­den toplusözle­şmede anlaşma yoluna gitmemişti­r” dedi.

Akpınar, BES olarak 11-12 Ekim tarihlerin­de Merkez Temsilcile­r Kurulunu toplayarak dönem mücadele programlar­ını oluşturaca­klarını ifade etti. Akpınar, işyerlerin­den başlayarak büro emekçileri­ni talepleri etrafında örgütlenme­ye davet edecekleri­ni dile getirdi. Gerçek bir toplusözle­şme sistemi ve grev hakkı için mücadeleye devam edecekleri­ni belirten Akpınar, toplusözle­şme sürecine ilişkin ise yeniden toplusözle­şme masası kurma çağrısında bulundu. Akpınar, kamu emekçileri­nin iki yıl sonra yapılacak toplusözle­şme sürecini beklemeye tahammülün­ün olmadığını ifade ederek, “Maaş artışları hükümet tarafından gözden geçirilere­k tekrar bir toplusözle­şme masası kurulmalıd­ır. Maaş artışları 2020 yılı bütçe görüşmeler­inde yasallık kazanacağı­ndan telafisi mümkündür” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye