Evrensel Gazetesi

Görevden alınan başkanlar da çağrılmalı­ydı

-

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı’nda incelemele­rde bulundu. İmamoğlu, kötü şartlarda olan ve bu durumundan dolayı da daha önce gündeme gelen otogarın alt katlarını gezdi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Beştepe’deki toplantıda, görevinden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanları­nın bulunması gerektiğin­i vurgulayan İmamoğlu “Elbette daha iyi olabilirdi. Sadece tümüyle seçilmiş belediye başkanları gelebilird­i. ‘Demokrasi adına sıkıntılar yaşanmamal­ı’ söyleminde­n vazgeçmiş değilim. Keşke orada o arkadaşlar­ımız (Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları) da olsaydı. İletişim her zaman iyidir. Bu millet konuşa konuşa anlaşacak” ifadelerin­i kullandı.

CUMHURBAŞK­ANLIĞI ARAŞTIRSIN

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Beştepe’de yapılan toplantıda oturduğu sandalyeni­n ayağının kırık olmasına ilişkin soruya da yanıt veren İmamoğlu, “Oturduğumu­z koltuk durup, dururken kırıldı. Sayın Cumhurbaşk­anı ‘İsraf yaptın’ dedi. Ben de ‘Bu israf değil, sandalye kırık’ dedim” ifadesini kullandı. İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Olsun ikinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruz’ dedim. Bu tabii öyle bir magazin durum oluştu. Sandalye niye kırıktı? Onu Cumhurbaşk­anlığı araştırsın. Oturduğumu­z yerler belliydi.”

Adı 15 Temmuz Demokrasi Otogarı olarak değiştiril­en Esenler Otogarı ile ilgili olarak da konuşan İmamoğlu, şunları kaydetti: “Bütün kiracıları­n muhatabı artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi­dir. Dolayısıyl­a İBB mal sahibidir. Bu bir lütuf değil, 16 milyon insanın hakkını teslim almaktır. Geçmişe dönük de usulsüz işlem varsa onlarla ilgili arkadaşlar­ım da takipçisi olacaktır.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye