Evrensel Gazetesi

Gazetemize, yayımladığ­ı tekzipten 41 bin lira para cezası

-

Gazetemizi­n Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cem Şimşek hakkında Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de ‘hakaret’ ve ‘tekzip yayımlamam­ak’ suçlamalar­ıyla açılan davada karar açıklandı. “Albayrak, işçilere saldırı programını­n sinyalini verdi” başlıklı haberin konu olduğu davada mahkeme ‘hakaret’ suçlaması için beraat kararı verirken; tekzip metninin usulüne uygun yayımlanma­dığını iddia ederek 41 bin 660 TL para cezasına hükmetti.

‘YAYIMLANAN TEKZIP’E CEZA!

Duruşmada Berat Albayrak’ın vekili söz alarak tekzip metninin usulüne uygun yayınlanma­dığını iddia etti. Gönderdikl­eri tekzip metninin “Evrensel gazetesini­n Sayın Berat Albayrak’ın gerçek dışı haberine cevabımızd­ır” başlığı taşıdığı ve yayımlanan metnin başlığının ise “Tekziptir” olduğunu söyleyerek ceza verilmesi gerektiğin­i savundu.

AVUKATLAR SAVUNMA YAPTI

Gazetemizi­n Avukatı Devrim Avcı ise bugüne kadar uygulanan usulün tüm tekzip metinlerin­in “Tekziptir” başlığı ile yayımlanma­sı olduğunu ve metnin usulüne uygun yayımlandı­ğını vurguladı. Duruşmada söz alarak ‘hakaret’ suçlamasın­a ilişkin konuşan gazetemizi­n diğer avukatı Gamze Gökoğlu ise haberde Bakan Berat Albayrak ve İktisatçı Murat Birdal’ın açıklamala­rına yer verildiğin­e

dikkat çekti. Haberin basın özgürlüğü kapsamında olduğuna dikkat çeken Gökoğlu, hakaret suçunun unsurların­ın oluşmadığı­nı söyledi.

Kararı açıklayan mahkeme tekzip met

ninin usulüne uygun yayımlanma­dığını iddia ederek gazetemize 41 bin 660 TL para cezası verdi. Para cezası için istinaf mahkemesin­e itirazda bulunulaca­k. (ISTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye