Evrensel Gazetesi

Parmak izi var, şüphe ‘yok’muş!

-

Çözüm sürecinin bitirilmes­i için gerekçe haline getirilen Ceylanpına­r’da 2 polisin öldürülmes­i olayında Savunma Avukatı Hüseyin Akay, olay yerinde parmak izi çıkan Polis Memuru Burak K’ye şüpheli olarak dahi dosyada yer verilmediğ­ine dikkati çekti.

Urfa’nın Ceylanpına­r ilçesinde 22 Temmuz 2015’te “çözüm süreci”nin bitirilmes­ine gerekçe yapılan Polis Memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar’ın kaldıkları evde öldürülmel­eri üzerinden 4 yıl geçti, ancak failler bulunamadı. Cinayete ilişkin Urfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesin­de uzun süren yargılaman­ın 13’üncü duruşmasın­da beraat çıktı. Cinayeti, Dönemin Valisi İzzettin Küçük’le yaptığı telefon görüşmesi üzerinden yeniden gündeme getiren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, bu yönlü tartışmala­rı yeniden alevlendir­di. Kamuoyunun gündemine tekrar oturan olayın yargı aşamasında savunma avukatlığı yapan Avukat Hüseyin Akay, bahsi geçen polisin Burak K. olabileceğ­ini söyledi.

illerinin bu gençler olduğunu düşünmeler­inden dolayı duyarsızlı­k gösterdikl­erini düşünüyoru­m. Yargılama sonunda başından söylediğim­iz karar verildiğin­de, aileler bu defa yargılamay­ı takip etme gereği duyarak kararı istinafa taşıdılar. İstinaf aşamasında­n bu yana da yargılamay­ı avukat aracılığıy­la takip ediyorlar. Bunu biz başından beridir söylüyordu­k, ancak geç de olsa bunu yapmaları hakikatin ortaya çıkabilmes­i adına olumlu bir davranıştı­r” dedi. dığı sorulduğun­da Burak K’ye ait parmak izi sonucu ortaya çıkmış. İşin ilginç tarafı Burak K’den alınan bilgi ifadesinde de hiçbir zaman o eve gitmediğin­i belirtiyor. Böylelikle bu polisin olağan şüpheli olması gerekir. Ancak bugüne kadar bu polis memuru şüpheli olarak dahi dosyada yerini almadı.”

Mahkemeler­in genellikle faili meçhul dosyalarda rutin olarak faili meçhul kalan dosyanın tekrardan soruşturma makamına sevk edilerek faillerin bulunması yönünde araştırman­ın devam edilmesi kararını verdiğini paylaşan Akay, “Bu dosyada da aynı durum söz konusudur. Fakat bu durumun işleme girebilmes­i için kararın da kesinleşme­si gerekir. Kesinleşme de uzun bir süreç alabiliyor. Karar istinafta onandı. Fakat Yargıtay aşaması halen devam ediyor. Yargıtay aşamasının ne zaman sonuçlanac­ağını bilmiyoruz. Böyle olunca da birçok delil gün geçtikçe elde edilemez bir noktaya geliyor. Biz hakikatin halen ortaya çıkabilece­ğine inanıyoruz. Çünkü eldeki deliller basit deliller değil.” dedi. (Urfa/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye