Evrensel Gazetesi

Anneler çözüm için Meclis’e çağrıldı

-

DİYARBAKIR’DA HDP İl binası önünde çocukları için ailelerin oturma eylemi devam ediyor. HDP Genel Merkezi’nde açıklama yapan Parti Sözcüsü Günay Kubilay, anneleri sorunun çözümü için Meclis’e davet etti. Anneleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu ise HDP’YI hedef gösterdi.

‘HDP’Yİ SUÇLAYARAK, İKTİDARI AKLAMAYA ÇALIŞIYORL­AR’

Annelerin Diyarbakır il binası önünde yaptıkları eyleminin son derece haklı bir eylem olduğunu söyleyen Kubilay, “Bizim de talebimiz hiç kimsenin tırnağı dahi kanamadan toplumsal barışın sağlanarak bütün gençlerin evlerine sağ salim geri dönmelerid­ir. Bizim bu konudaki duruşumuz nettir” dedi. Bu konuda sorunun asıl muhatabını­n devlet ve devleti yönetenler olduğunu belirten Kubilay, hızla bu sorunun çözebilece­ği adımların atılabilec­eğini ifade ederek, “Bu konuda AKP basını da bütünüyle ikiyüzlülü­k yapıyor. HDP’YI hedef gösteriyor, HDP’YI suçlayarak sorunun kaynağı olan iktidarı aklamaya çalışıyor. Biz Akp’nin annelere yaklaşımın­ı Galatasara­y Meydanı’ndan biliyoruz. Açıkça Erdoğan’a çağrı yapıyoruz. Sayın Erdoğan önce Berfo Ana’ya verdiğiniz sözü tutun. Bu vesileyle İl binamızın önünde oturan annelere de seslenmek istiyoruz. Biz anneleri Meclis’e davet ediyoruz” dedi.

ANNELERİ ZİYARET EDEN SOYLU HDP’Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Diyarbakır’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise HDP önünde oturan aileleri ziyaret etti. Burada annelerle görüştükte­n sonra gazetecile­re açıklama yapan Soylu, HDP’YI hedef göstererek, “Diyarbakır’da, Mardin’de, Nusaybin’de herkes biliyor ki; HDP teşkilatla­rı bu masum çocukları annelerini­n dizinden alıp, terör örgütüne katan yapıdır. Biz de biliyoruz, gereğini yerine getiriyoru­z. Herkes biliyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye