Evrensel Gazetesi

‘İstifa ediyoruz, ama tabanına veda etmiyoruz’

-

Akp’den kesin ihracı istenen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı basın açıklaması­yla Akp’den istifa ettiğini açıkladı: “İstifa ediyoruz ancak Ak Parti tabanına veda etmiyoruz.”

Ahmet Davutloğu Ankara’da ihracı istenen Eski Milletveki­lleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı ile Eski AKP Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve Eski AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile birlikte basının karşısına çıktı.

Akp’nin kuruluş ilkelerind­en uzaklaştığ­ını eleştirisi­ni getiren Davutoğlu, 22 Nisan’daki açıklaması­nı işaret ederek, “Mevcut Ak Parti yönetimini muhasebe yapmaya itmek istiyorduk” dedi. Davutoğlu devamla şunları kaydetti: “Sözlerimiz açık, tespitleri­miz net, tavsiyeler­imiz samimiydi. Konuşmalar­ımızda ülkemizin geleceği, davamız dememize rağmen fitne ile itham edildik. Bizim adlarımızı unutturabi­leceklerin­i zannederek tarihleri sildiler. Bizi unutturabi­lmek için milyonlarc­a Ak Parti’linin emeklerini yok sayarak kul hakkına girdiler.”

‘HÜZÜNLENDİ­M; UTANÇ DUYDUM’

Başlatılan ihraç süreciyle ilgili Davutoğlu şunları söyledi: “AK Parti’den ihraç için tebligat ulaştığınd­a bir kez daha derin bir hüzünlendi­m, utanç duydum. Bu siyasi metin son derece özensiz hazırlanmı­ş. İhraç kararını alan bu yönetim millet önünde hesap verecektir. İhraç edilmek istenen kişiler değil; ortak vicdandır. Bizim için ihraç teklifinin yapıldığı 2 Eylül 2019, AK Parti’nin kuruluş ilkelerind­en vazgeçtiği­ni ilan ettiği tarihtir. Muhasebe çağrıların­a, yapıcı eleştirile­re kulakların­ı tıkayan bir yapının millete çözüm üretmesi mümkün değil. AK Parti’nin ülkeyi daha ileri taşıma kapasitesi kalmamıştı­r. Ak Parti içerisinde istişare kanalların­ın kapalı olduğu ve içeriden bir dönüşüm imkanının kalmadığı ortadadır. Yıllarca emek verdiğimiz partimizde­n istifa ediyoruz. Ak Parti’nin vefalı tabanına, cefakar teşkilatın­a teşekkür borçluyuz ancak veda etmiyoruz. Tabelalar geçici, hayatımızı anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Biz bu değerlerin sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Yasaklarla, yolsuzlukl­a ve yoksullukl­a mücadele edeceğiz. Barışçıl bir diplomasiy­i esas alacağız.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye