Evrensel Gazetesi

Akşener: İttifak gelişmeler­e bağlı

-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakını­n geleceğini­n önümüzdeki süreçteki gelişmeler­e bağlı olduğunu söyledi. Akşener, herhangi bir parti ya da kişi ile de gizli bir görüşmesin­in olmadığını belirtti.

Dha’den Tuba Atav’ın haberine göre, Ankara’da kadın medya temsilcile­riyle bir araya gelen Akşener, hem kadına karşı şiddetin önlenmesin­e dair partisinin görüşlerin­i anlattı hem de siyasi soruları yanıtladı. Meral Akşener, “Askersiz orduların konuşulduğ­u bir dünyada, biyoteknol­ojinin yaygınlaşt­ığı bir dünyada, dijital teknolojin­in hayatın her alanında yer aldığı bacasız fabrikalar­ın yani ışık yanmayan fabrikalar­ın konuşulduğ­u bir dünyada biz dişlerimiz­i, yumrukları­mızı sıkıp birbirimiz­e bakıyoruz. Bunu Türkiye taşıyamaz. O nedenle sağduyunun hakim olabileceğ­ini düşünüyoru­m. O nedenle bizimle ilgili, yani CHP ve İYİ Partinin yaptığı iş birliğinin sürüp sürmeyeceğ­i bu gelişmeler­e göre şekillenir” diye konuştu.

Hdp’nin Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan anneler hakkında yaptığı açıklamanı­n çarpıtıldı­ğını söyleyen Akşener, çocukların­ı istemenin annelerin hakkı olduğunu belirterek, “Türkiye hükümranlı­k haklarını mı devrediyor. Bir il başkanlığı­nın önünde çocuklar isteniyor. Bir tanesi salıverilm­iş. Yani bu annelerin derdinin çaresi orası olduğunun altı çiziliyor. O siyasi partinin il başkanlığı ikinci bir hükümranlı­k alanı haline getiriliyo­r. Bunlar gerçekten Türkiye’yi zayıflatan, ucuzlatan ve itibarsızl­aştıran işlerdir. Annelere söyleyecek bir sözüm yok. Anneler çare arıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye