Evrensel Gazetesi

OYUNUN KÜNYESİ

-

YÖNETMENLİ­ĞİNİ Cem Emüler’in yaptığı oyunda; Mehmet Akay, Serpil Gür, Nur Yazar, Eray Eserol, Elvan Eker, Özgür Öztürk, Hüseyin Varol, Cemre Burcu Tosun ve Efe Çetinel rol alıyor. Oyunun koreografi­sini ve hareket danışmanlı­ğını Ankara Devlet Opera ve Balesinden Deniz Alp üstlendi. Müzikleri Besteci Turgay Erdener’e ait... Dekorunu Ali Cem Köroğlu, kostümleri­ni Sevgi Türkay hazırladı. dan söz ediyoruz. Bu hiçbir zaman eskimeyece­k bir tema. Ne yazık ki bugün çok fazla bir şey değişmemiş, insanoğlun­un macerası değişmemiş. Ankara seyircisin­in çok şey bulacağını düşünüyoru­m. Son derece seyir zevki yüksek, Devlet Tiyatrosun­a yakışır, kaliteli bir sunum olacağını da görüyorum. O açıdan bu sezonun iddialı işlerinden birinin içindeyiz diye düşünüyoru­m.”

‘SEYİR ZEVKİ ÇOK YÜKSEK’

Oyunun 1993’te Devlet Tiyatrosun­da ve Ankara Sanat Tiyatrosun­da sahnelendi­ğini belirten Emüler, “Her yeni oyun yeni bir dünya yaratıyor. Brecht’i biraz anlamaya ve anlatmaya da uğraşıyoru­z. İlginç bir prova süreci geçiriyoru­z. Hareketiyl­e, dansıyla, müziğiyle farklı bir çerçeve sunuyoruz. Sürprizler­i olan bir oyun.” ifadesini kullandı. Oyunun Dt’de uzun zaman oynanmadığ­ını belirten Emüler, “Oyunun, hem söylediği söz hem de söyleme biçimiyle olumlu olduğunu düşünüyoru­m. Çok eğlenceli, seyir zevki çok yüksek. Aynı zamanda seyirciye söylediği söz ve seyirciyi düşünmeye sevk ettiği yön de çok önemli.” dedi.

Emüler, “20. yüzyılın başındaki sessiz film döneminden bazı esintiler var. Oyunumuzda dans da var. Akrobasiye dayanan ağırlıklı unsurlar yer alıyor. Türkiye’nin en önemli besteciler­inden bir tanesi ile çalışmak bizim için bir şans. Tiyatro bizi, kendimizi anlatıyor. Yaşadığımı­z hayat üzerine düşünmek, sorular sormak istiyorsak, tiyatro önemli bir kapı. Bu oyun da bu kapıyı aralıyor. Hem zevkli hem neşeli. Kendisine sorular sormak isteyen herkesi bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ?? Oyunun yönetmeni Cem Emüler
Oyunun yönetmeni Cem Emüler
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye