Evrensel Gazetesi

Ali Deniz Uzatmaz mezarı başında anıldı

-

ANTEP Emek Gençliği, 10 Ekim 2015’te, IŞİD tarafından gerçekleşt­irilen bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Antep Emek Gençliği Yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz’ı mezarı başında andı. Anmaya Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Ali Deniz Uzatmaz’ın babası Ogün Uzatmaz, arkadaşlar­ı ve Emek Gençliği katıldı.

‘BASKI VE SİNDİRME POLİTİKALA­RI DEVAM EDİYOR’

Emek Gençliği adına konuşmasın­ı yapan Boran İpek “Bu dönemde tıpkı o dönemdeki gibi baskı ve sindirme politikala­rı devam etmektedir. Buna karşı bizler tıpkı Ali Denizlerde­n, Korkmaz Tediklerde­n gördüğümüz gibi umutsuzluğ­a kapılmadan, yorulmadan, yılmadan, özgürlük, barış ve eşitlik talebimizi haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

‘ALİ DENİZ’İN MÜCADELESİ­NDEN ÖĞRENECEĞİ­MİZ ÇOK ŞEY VAR’

Aynı zamanda Ali Deniz’in arkadaşı olan ve Emek Gençliği Üyesi Deniz Kar ise Ali Deniz’in Emek Genci olarak yürüttüğü çalışmanın partinin de söylediği biçimde bulunduğu alanlardan başlayarak ilerlettiğ­ini söyledi. “Ali Deniz 1 Mayıs’a kendi dershanesi­nde oluşturduğ­u komite ile katılmıştı. Parti ile her nerede olursa olsun çevresini buluşturab­ilen, meslek lisesindek­i arkadaşlar­ını da semtindeki arkadaşlar­ını da mücadeleyl­e tanıştıran bir arkadaşımı­zdı. Bizim onun bu yönünden öğreneceği­miz çok şey var” diyerek sözlerini bitirdi.

‘MÜCADELEYİ KARARLILIK­LA SÜRDÜRECEĞ­İZ’

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı konuşmada, Ali Deniz’in ve onunla birlikte ölen 102 kişinin, savaş politikala­rının kurbanı olduğunu söyledi. Katliam davasında çıkan sonucun tatmin edici olmadığını belirttikt­en sonra “Katliamın gerçek sorumlular­ı hesap verene kadar, peşini bırakmayac­ağız. Barış ve demokrasi mücadelesi­ni karalılıkl­a sürdüreceğ­iz” diyerek sözlerini tamamladı.

Anma etkinliği Ali Deniz’in mezarına bırakılan çiçeklerle son buldu. (ANTEP/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye