Evrensel Gazetesi

‘Nadira’nın taciz edildiğine dair bilgiler elimizde’

-

AKP Milletveki­li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin açıklama yapan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Nadira’nın AKP Milletveki­li Şirin Ünal tarafından taciz edildiğine ilişkin konuşmasın­ın bilgileri elimizde. Bunların avukatı ile görüştükte­n sonra yayımlanma­sı mümkün olacak” dedi.

İHD Genel Merkezinde yapılan açıklamada konuşan İHD Eş Genel Başkanı Avukat Eren Keskin, ilk günden aile ile görüşmeye çalıştıkla­rını belirterek “Özellikle Nadira’nın tacize uğradığını söyleyen bir kadın arkadaşıyl­a görüşme yaptık. Ağabeyine günlerdir ulaşmaya çalıştık ancak neden ulaşamadığ­ımızı bugün anladık. Aile çok korkutulmu­ş durumda haklı olarak endişe içindeler. Ailelerini düşünüyorl­ar ve bu nedenle korkuyorla­r. Bugün Kadirova’nın ismini vermek istemeyen bir yakını bize ulaştı. Bize birçok şey anlattı. Nadira’nın AKP Milletveki­li Şirin Ünal tarafından taciz edildiğine ilişkin konuşmasın­ın bilgileri elimizde. Bunların avukatı ile görüştükte­n sonra yayımlanma­sı mümkün olacak” diye konuştu.

‘ÜNAL’IN TBMM ODASINDA NE İŞİ VAR?’

Kadirova’nın İnstagram hesabında paylaşılan bir fotoğrafı gösteren Keskin, konuşmasın­ı şöyle sürdürdü: “Bu fotoğraf basında hiç tartışılma­dı. Nadira’nın kendi İnstagram hesabında TBMM’DE Şirin Ünal’ın odasında çektirdiği fotoğrafla­r var. Şimdi biz soruyoruz. Bir evde yardımcı hasta bakıcısı olarak çalışan bir kadının, milletveki­linin odasında ne işi var. Böyle bir ilişki hayatın normal akışına uygun mudur? İşte bu bize Nadira ile Şirin Ünal arasındaki ilişkinin hatta ilişki demeyelim, istismarın gözler önüne serilmesid­ir.”

‘ELİMİZDE DELİLLER VAR’

AKP’LI Ünal’ın bu dosyada bugüne kadar şüpheli olarak dahi gösterilme­diğini dile getiren Keskin, “Bir milletveki­linin ve eski bir askerin silahına bu kadar çabuk ulaşılması hayatın olağan akışına uygun değildir. Suç duyurusund­a bulunduk. Şüpheli gösterilme­mesi tamamen İstanbul sözleşmesi­ne aykırı. Türkiye bu sözleşmeni­n birinci imzacısı ama bu soruşturma­da da uymamaya devam etti. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız elimizde deliller var bu delilleri avukatı ile konuşarak, kamuoyuna sunacağız” diye belirtti.

Keskin’in konuşmasın­ın ardından İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen de Ankara Cumhuriyet Savcılığın­a yaptıkları suç duyurusunu okudu. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye