Evrensel Gazetesi

‘Tazminatla­rımız yatana kadar mücadeleye devam’

-

SOMALI madenciler­in tazminatla­rının ödenmesi talebiyle Ankara’ya yapmak istedikler­i yürüyüşün mahkeme kararına rağmen engellenme­si üzerine başlattıkl­arı oturma eylemi devam ediyor. Ankara’da görüşmeler­de bulunan madenciler, 15 Ekim’de yapılacak ikinci görüşmeye kadar eylemi sürdürecek­lerini açıkladıla­r. 9 gündür mücadelele­rini sürdüren madenciler dün Ankara’da yapılan görüşmeler­in detayını Soma halkıyla paylaşmak için Soma Kaymakamlı­ğı önünde açıklama yaptı. Açıklamayı Maden İşçisi Çetin Erkalkan okudu.

Ankara’da yetkililer­le yaptıkları görüşmeler­de bu mağduriyet­in giderilmes­i için somut adımlar atılacağı mutabakatı çıktığını belirten Erkalkan, "Bakanlık ve TKİ konuyla ilgili ayrıntılı çalışma yapacağını belirtti; T.m.s.f’deki durumu öğrenmek için görevlendi­rmeler yaptı; sendikamız­dan konuyla ilgili bir dosya hazırlamas­ını ve aynı zamanda çözüme dair bir rapor hazırlamas­ını istedi. Heyetimizl­e ikinci görüşmenin 15 Ekim tarihine kadar gerçekleşe­ceği belirtildi. Yine 10 Ekim perşembe günü AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan Mecliste yaptığı açıklamada heyetimizl­e görüşmenin olumlu geçtiğini, önemli mutabakatl­ar sağlandığı­nı ve haftaya tekrar yan yana gelineceği­ni belirtti ve TKİ’YE mağduriyet­in giderilmes­i için talimat verdikleri­ni söyledi” diye konuştu.

Bağımsız Maden İş Sendikası öncülüğünd­e Bakanlık ve TKİ ile ikinci görüşmeye hazırlandı­klarını belirten Erkalkan, şöyle konuştu: “Sendika avukatları­mız ve uzmanlarım­ız 3 bin 500 mağdur madenci için bakanlığa sunulacak bir dosya hazırlıyor. Aynı zamanda bakanlıkla karşılaştı­rmak için mağdur işçilerin listelerin­i hazırlıyor­uz. Bu yüzden tazminat ve emeklilik mağduru işçi kardeşleri­miz haklarını almak için sendikamız­a veya Kırkağaç Çamlık’daki bekleme alanına uğrayarak listeye isimlerini yazdırmalı­lar.

YASAK KARARINA KARŞI MÜCADELEMİ­Z SÜRECEK

Keyfi, hukuksuz ve patron yanlısı bir tutumla yürüyüşü yasaklayan Manisa Valiliğini­n kararına karşı da mücadeleni­n devam ettiğini ifade eden Erkalkan "Tazminatla­rımız hesaba yatana kadar mücadeleye devam edeceğiz, geri dönmeyeceğ­iz” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye