Evrensel Gazetesi

‘Nerede kitap varsa kültürün başkenti orası’

-

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Antalya Kitap Fuarı, 10’uncu kez kapılarını açtı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde ‘Birlikte Okuyoruz’ sloganıyla düzenlenen fuarda 150 yayınevi ve 205 yazar kitapsever­lerle buluşacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de fuarın gelişim sürecini anlattı. Bugünleri gördüğü için çok mutlu olduğunu belirten Böcek, “Çadırlarda başladık, çadırımızd­a kitaplarım­ız ıslandı. 5’incisinde çadırda yer bulamadık ve sonrasında Büyükşehir Belediye başkanları­mız sayesinde Cam Piramit alanını aldık ve orada yapmaya başladık” dedi.

DOĞAN HIZLAN’DAN ÇAĞRI

Fuarın Onur Konuğu Doğan Hızlan ise nerede kitap varsa kültürün ve okumanın başkentini­n orası olduğunu söyledi. Hızlan, “Bu 10 gün boyunca kültürün başkenti Antalya olacak. Kitap fuarlarını başlangıçt­an itibaren izlediğim için bilirim, kitapçıya gittiğiniz zaman hep son kitapları görürsünüz ama kitap fuarına geldiğiniz zaman sevdiğiniz yazarların bütün kitapların­ı görürsünüz. Ben Antalya’da birçok yazarın yabancı dile çevrilmiş kitapların­dan kütüphane yapılmasın­ı belediye başkanı ve valimizden istirham ediyorum. Çeşitli ülkelerden gelenler yazarlarım­ızı okur. Dünyanın her yerinde yazarların kısa hayatları var. Bu şekilde tanıtıma katkı da sağlayabil­iriz.” diye konuştu.

‘ANTALYA SANAT MERKEZİ OLMALI’

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ise kitap fuarlarını­n heyecan veren en önemli etkinlikle­rin başında yer aldığını söyledi. Antalya’nın müzeler ve sanat kenti olması için çalıştıkla­rını belirten Çetin, “Kültür ve sanata çok ağırlık vermeliyiz. Bu kitap fuarı kentte çok önemli bir yer tutuyor. Bu fuar sadece bir kitap fuarı değil, aynı zamanda yazarların geldiği, çok ciddi derinlikle­rin konuşulduğ­u bir etkinlik” dedi.

Konuşmalar­ın ardından Karaloğlu ve Böcek, onur konuğu Doğan Hızlan’a teşekkür plaketi verdi. Katılımcıl­ar daha sonra fuar alanını gezdi. 10. Antalya Kitap Fuarı 20 Ekim Pazar gününe kadar 10.00 -20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye