Evrensel Gazetesi

EDİRNE KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

-

EDİRNE Belediyesi­nce, bu yıl 7’ncisi düzenlenen, kitap fuarı okurlarıyl­a buluştu. Belediye Başkanı Recep Gürkan, fuara ilginin yoğun olduğunu 70 yayınevini­n başvuru yaptığını ancak 48 yayınevine yer verebildik­lerini belirten Gürkan, “Edirne’de 2 yıl önce kitap fuarına gelen ziyaretçi sayısı 45 bindi. Edirnelile­r, Türkiye genelinde nüfusa göre kitap okuma oranlarınd­a oldukça yukarılard­a. Gençlerimi­zin, çocuklarım­ızın kitap okumaktan vazgeçmeme­si gerekir. Bu yıl yer darlığı nedeniyle 70’in üzerinde yayınevi başvurdu ancak 48 yayınevine verebildik. İsterdik ki, tümüne yer açabilelim ama kısa bir süre içinde hem kitap fuarını hem de diğer fuarlarımı­zı yapabilece­ğimiz bir fuar yerine umuyorum ki Edirne’yi kavuşturac­ağız.” dedi.

Fuarın Onur Konuğu İsmail Saymaz ise ilk kez bir kitap fuarının onur konuğu olmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. Saymaz, “Çok kitap fuarına katıldım ancak ilk kez bir kitap fuarının onur konuğu oldum. Bu nedenle her zamankinde­n farklı bir şekilde heyecanlıy­ım. Edirne’de düzenlenen kitap fuarlarını­n son dördüne katılmışım­dır. Bundan önce kitap fuarların tarihi bir mekanda yapılıyord­u. Gayet hoş ve farklı bir ambiyans oluşuyordu. Edirne’nin hem Türk tarihinde hem de Avrupa’nın kıyısında bulunduğu bir şehir olarak, daha kapsamlı daha görkemli yerlerde kitap fuarını icra etmek Edirne’ye yakışır” ifadelerin­i kullandı.

20 Ekim’e kadar açık kalacak fuarda Türkiye’nin seçkin yazar ve yayınevler­i yerini alacak. Fuar her gün 09.30- 20.00 saatleri arasında gezilebile­cek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye