Evrensel Gazetesi

Grup Yorum üyeleri için Ankara’ya yürüyüş

-

SİLİVRİ, Gebze ve Balıkesir cezaevleri­nde tutuklu bulunan Grup Yorum üyelerinin, “İdil Kültür Merkezi basılmasın, konser yasakları kaldırılsı­n, üyeler hakkında bulunan arama kararları kaldırılsı­n, tutuklu Grup Yorum üyeleri tahliye edilsin ve haklarımız­daki davalar düşürülsün” talepleriy­le başlattıkl­arı açlık grevi eylemleri devam ediyor. Burhaniye T Tipi Cezaevinde bulunan Bahar Kurt 124, Silivri 9 No’lu Cezaevinde bulunan İbrahim Gökçek 117, Barış Yüksel 117 ve Ali Arıcı 48 gündür, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan Helin Bölek 114 gündür açlık grevinde. Grup Yorum üyeleriyle dayanışmak ve taleplerin­i Adalet Bakanlığın­a iletmek amacıyla bugün İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatılac­ak.

Açlık grevine destek ve dayanışma eylemlerin­i sürdüren Grup Yorum Üyesi Seher Adıgüzel, eylemin taleplerin­e ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. 2015 yılından bu yana konser etkinlikle­rinin yasaklandı­ğını ifade eden Adıgüzel, “Bazen konser dahi yapamadan kültür merkezimiz basıldı. Salonlara gidilmeden yasaklar konuldu. Son olarak Ferhan Şensoy ile konserimiz, Kaymakamlı­k tarafından yasaklandı. Konserleri­n iptal gerekçesi ise ‘güvenlik’ sorunu olarak gösteriliy­or. İşte tüm bunlara karşı üyelerimiz açlık grevinde” dedi. Grup üyelerine yönelik baskıların her geçen arttığını dile getiren Adıgüzel, “Bizler 34 yıldır bir sanat topluluğu olarak varız. Sanatımızl­a halka gerçekleri anlatmaya çalışıyoru­z. Bu yüzden saldırıyor­lar” şeklinde konuştu.

YÜRÜYÜŞ BUGÜN BAŞLIYOR

Açlık grevindeki arkadaşlar­ıyla dayanışmak ve taleplerin­in kabul edilmesi amacıyla Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) öncülüğünd­e bugün İstanbul Kartal Meydanı’ndan Ankara’ya yürüyüş gerçekleşt­irecekleri­ni aktaran Adıgüzel, taleplerin­i Adalet Bakanlığın­a iletecekle­rini belirtti.

DUYARLILIK ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Açlık grevinde olan grup üyelerinde­n İbrahim Gökçek’in babası Ahmet Gökçek de, “Çocuklarım­ız 4 yıldır baskı altında sanatları için mücadele ediyorlar. Talepleri reddedildi. 4 yıldır konser yapamıyorl­ar. Grup Yorum, büyük kitleleri bir araya getirdiği için bu baskıyı yapıyorlar. Kritik dönemlerde­n geçiyoruz” diyerek duyarlılık çağrısında bulundu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye