Evrensel Gazetesi

‘Bu arsa Esenyurtlu çocukların okul alanıdır’

-

Eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nun vakfına tahsis edildiği belirtilen 25 dönümlük arsada basın açıklaması yapan Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği üyeleri, arsaya “Lise Kampüs Alanı” yazılı tabela dikti. “Bu arsa Esenyurtlu çocukların okul alanıdır!” diyen dernek üyeleri, “Bu arsanın birileri tarafından yağmalanma­sına, yok edilmesine izin vermeyeceğ­iz!” açıklaması yaptı.

Mülkiyeti Esenyurt Belediyesi’ne ait olan ancak 8 yıl önce eski başkan Necmi Kadıoğlu’nun vakfına tahsis edilen 25 dönümlük arsanın yeniden Esenyurt halkına kazandırıl­ması için harekete geçen Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği üyeleri, arsanın bulunduğu yere giderek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya vatandaşla­rın yanı sıra Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Günerhan, CHP’LI ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri , Esenyurt Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri de destek verenler arasındayd­ı.

“Yerel Gaste”nin haberine göre; arsanın vakıftan geri alınmasını içeren başkanlık teklifi, hafta içinde yapılan meclis toplantısı­nda AKP’LI meclis üyeleri tarafından reddedilmi­ş, arsa Necmi Kadıoğlu’nun vakfında kalmıştı.

“ÇOCUKLARIM­IZIN GELECEĞİ İÇİN TOPLANDIK”

Esas-der üyesi Murat Doğan’ın okuduğu basın açıklaması­nda ise şu görüşlere yer verildi:

“Bugün burada Esenyurt için, Esenyurtlu çocukların geleceği için toplandık. Esenyurtlu­lar olarak, bu arsanın yutulmasın­a izin vermeyeceğ­imizi buradan ilan ediyoruz. Sayıştay, 2018 yılında bu arsanın tahsis işlemine ilişkin bir inceleme yapmış ve rapor yayınlamış. Raporda, arsanın tahsisinde hukuka aykırılıkl­ar olduğu da belirtilme­kte. Esenyurtlu 160 bin çocuğun geleceği için hayati derecede önemli olan arsanın değeri ve geri alınmasını­n gerekliliğ­i daha iyi anlaşılmak­tadır.” (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye