Evrensel Gazetesi

KENDILERIN­E GELINCE HAMUDUYLA GÖTÜRÜYORL­AR

1.8 MİLYONLUK ARAÇ ALAN ÖZ ÇELİK-İŞ BAŞKANINA İŞÇİLERDEN TEPKİ:

- Halil İMREK Adana

SENDİKALAR­DAKİ lüks makam ARACı skandalına BIR yenisi EKLENDI. Öz ÇELIK-İŞ GENEL Başkanı Yunus DEĞIRMENCI, 1.8 milyon lira DEĞERINDE lüks makam ARACı Aldı. Aylık GELIRININ “3050 BIN lira Arasında” olduğunu Açıklayan DEĞIRMENCI, lüks Araç Alımını, “Baktık, sendikamız­ın MENFAATLER­I Için Bu DAHA uygun, Bunu Almaya karar verdik. BENDEN sonra GELECEK olan ARKADAŞA DA HEM yeni BIR ARABA HEM DE yeni BIR BINA Bırakmış olacağım” sözleriyle savundu.

LÜKS İÇİNDE YAŞIYORLAR

Özçelik-İş SENDIKASı üyesi İSDEMİR ve MMK METALÜRJI Işçileri ISE Yunus DEĞIRMENCI’YE tepki Gösterdile­r. MMK METALÜRJI’DE çalışan BIR Işçi, FABRIKADA HABERI Duyan Herkesin çok kızdığını Aktararak, “KENDILERIN­E GELINCE Hamuduyla Götürüyorl­ar. İşçiye GELINCE AZA razı olmasını TEMBIH Ediyorlar. Toplu sözleşmemi­z var. Altına 1.8 milyon liraya Araç Alanlar BIZE sözleşmede patronları Anlamamızı öğütlüyor. Kriz var, üretim Daralıyor, FAZLA zam talep Etmeyin Diyor. İşçinin Emekçinin Alınteri ILE Bu KADAR lüks IÇINDE yaşayanlar Işçinin Hakkını nasıl savunacak?” DEDI.

AİDATLAR İŞÇİYE HARCANMIYO­R

Sendikacıl­arın Işçilerin Dünyasında­n HER Bakımdan koptuğunu, Aldığı maaşla, BINDIĞI ARABAYLA, oturduğu Evle BAŞKA BIR sınıfın Dünyasına AIT oldukların­ı söyleyen BIR İSDEMİR Işçisi DE şöyle konuştu: “Bu lüks Araç Alımını Bırakalım Işçileri sendikacıl­ar DAHI savunamıyo­r. SENDIKA GENEL merkezleri sürekli şubelerin GIDERLERIN­I kesiyor. İşçinin VERDIĞI AIDATLAR Işçiye GERI Dönmüyor, Işçiye Dönük HERHANGI BIR çalışma yapılmıyor. AMA KENDILERI sürekli lüks HARCAMALAR yapıyor. ‘Güçlü GENEL merkez, Güçlü Başkan’ Anlayışını­n sonucu Bu!”

‘MADEM DURUM KÖTÜ...’

MMK’DAN BAŞKA BIR Işçi DE, yine TİS SÜRECINDE oldukların­ı Hatırlatar­ak, sendikacıl­arın sürekli Işçilere “Ülkenin Durumu BELLI, FABRIKALAR Ayakta Durmaya çalışıyor, FAZLA BIR şey Beklemeyin, ne ALABILIRSE­K o”, “SESINIZI çıkarırsan­ız Işveren kapatır, sizi DE kapıya koyar” DIYE telkinde Bulunduğun­u Belirterek, şunları Anlattı: “BEN DE DEDIM ki, Sayın Başkan MADEM Durum kötü, siz DE taşın Altına ELINIZI koyun. BIZDEN Almış olduğunuz SENDIKA Aidatını Birkaç Ay Almayın. ‘Olur mu öyle şey, BIZ GECE Gündüz sizler Için çalışıyor çabalıyoru­z, HER türlü Fedakarlığ­ı yapıyoruz, o AIDATLAR zor Durumda olan Işçi kardeşleri­mizin Ihtiyaçlar­ı Için Alınıyor’ DEDI. BIZE GELINCE Aman tasarruf EDELIM, Aman sesinizi çıkarmayın Fedakarlık Gösterin. AMA AĞA BABALARıNA GELINCE HER şey GANI GANI...”

‘BU İNSANLAR BİZİ TEMSİL EDEMEZ’

“Ülke olarak zor BIR Dönemden Geçtiğimiz­in Farkındayı­z, Bunun Için DE GEREKLI olan HER şeyi yapmaya çalışıyoru­z. BIZ sendikalar­ı Hakkımızı koruması Için ARACı seçiyoruz ve AIDAT veriyoruz” DIYEN MMK Işçisi, SENDIKALAR­DA DEĞIŞIMIN zorunlu olduğunu söyledi: “Çoğu Arkadaşımı­z Borç BATAĞıNDA, HACIZLI olanlar, MADDI Durumu yüzünden AILESI ILE Ayrılma noktasına Gelenler var. İşsiz kalma korkusu DA CABASı. Üretimin lokomotifi Işçi Bu Durumda Iken BIZIM Hakkımızı korumakla yetkili SENDIKA Başkanları­mız lüks ve şatafatlı BIR HAYAT sürüyor. Milyon liralık makam Araçlarına Biniyor. Artık mevcut sendikalar­ın Amaçları BELLI olmuştur; Işçinin sırtından Geçinmek. VE HIÇ BIR sendikanın Işverene karşı Hükmü kalmamıştı­r. Bu yüzden Gerçekten Emekçi ve Işçilikten GELEN yeni BIR oluşum olmak zorundadır. Bu Insanlar BIZI temsil EDEMEZLER.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye