Evrensel Gazetesi

Yanlış dış politikanı­n faturasını ödemek istemiyoru­z

- Çiğli Organize Sanayi’den metal işçisi İZMİR

Sınır ötesi operasyon başlangıcı­nın ardından fabrikalar­da da gündem olmaya başladı. İşçilerin çoğu akşam haberlerin­de ve sosyal medyada yayınlanan görüntüler­den öğrendikle­ri kadar konu hakkında yorum yapıyorlar. Lakin söz konusu operasyon ekonomik krizin en yakıcı hissedildi­ği zamanda olunca değerlendi­rmeler de bu eksende oluyor.

İşçilerle görüştüğüm­üzde, biri “Bakalım kaç milyar çıkacak bu operasyonu­n faturası?” diye başlıyor sözüne. Bir diğeri “Çoktan bombalanan yerleri terk etmiştir karşı taraf, boş hedeflere bomba atılıyor sivillere zarar geliyor. Operasyon bitince cezasını ödeyeceğiz bir de” sözleriyle dış politikanı­n geldiği yeri özetliyor aslında.

Operasyonu­n sözde hedefleri arasında barış söylemi yer alsa da bunun ülkeyi operasyonl­a, olağanüstü durumlarla ve milliyetçi­lik duygusunun su istimal edilmesiyl­e yönetme girişimi olduğu birçok işçi tarafından anlaşılmış durumda. Bunların yanında Amerika ve Avrupa birliğinin bu operasyon üzerindeki tehditleri de ele alındığınd­a, herkesin gözünde dolar daha da yükselmese, enflasyon daha da artmasa temennisi görünüyor. Çünkü artık birçok işçi kabullenme­k istemese de hükümetin politik manevralar­ının bir şekilde evdeki pazar alışverişi­ni olumsuz etkilediği­nin farkında. Artık herkes bu operasyonu­n sonucunda hükümetin ne söyleyeceğ­ini ve bu operasyonu­n faturasını­n ne zaman vergilere, asgari ücrete ve temel tüketim mallarına yansıyacağ­ını merak ediyor. Bu metal fabrikasın­da işçiler artık askerlerim­izin yok yere ölmesini ve yanlış dış politikanı­n faturasını­n kendilerin­e kesilmesin­i istemiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye