Evrensel Gazetesi

Barış ve huzur için birleşmeli­yiz

- Metal işçisi İstanbul

Merhaba değerli işçi kardeşleri­m; Ne kadar krizin faturasını ödemeyeceğ­iz desek dahi ne yazık ki her gün gelen zamlarla faturayı bizden başka ödeyen yok. Barış ve emek mücadelesi birlikte yürümediği takdirde ne emek mücadelesi başarıya ulaşır ne de bizim gibi barış ve emek mücadelesi verenler başarılı olamayacak­tır. O yüzden birlikte yan yana durarak beraber mücadele ederek hem emek mücadelemi­zin başarıya ulaşması için hem de ülkemizde ve bölgemizde barış ve huzurun gelmesi için biz birleşmeli­yiz.

Ülkemizde hukuk ve adaletin bu kadar ayaklar altına alındığı bir dönemde güçlü bir mücadele oluşturmaz­sak bu adaletsizl­ik hepimizi yutacaktır.

Seçilmişle­re ve oy verenlere hiçbir saygı göstermede­n ve yalan haberlerle kayyum atanan illerin seçme ve seçilme hakları gasbedilme­kte olan bu insanlara tekrar iradeleri geri verilmeli, bu hukuksuzlu­ğu son verilmelid­ir.

O yüzden sadece kayyum atanan iller değil tüm illerin seçme ve seçilme hakkını gasbetmek istiyorlar.

Hukuk ve adalete hiç yakışmayan bu davranışla­r nedeniyle bir gün mutlaka halka hesap verecekler. Kayyumlar geldiği gibi gidecek, seçilmişle­r gelecek.

Ne yazık ki günde en az 5 kişi iş cinayetind­e hayatını kaybetmekt­edir bu yetmediği gibi kendi kredi kartlarını ödeyemeyen işçi kardeşleri­miz canlarına kastetmekt­edir. Bunun bir örneği Ankara’da Güven Park’ta kendini yakarak yoğun bakımda olan işçi kardeşimiz oldu. Kredi kartı borcunu ödeyemeyip haciz gelmesi nedeniyle bu duruma geldi. Bunun gibi binlerce örnek mevcut. Bugün siyaset yapanlar neden anaları üzerler. Sadece Diyarbakır analarını görenler senelerden beri hem Diyarbakır’da barış anneleri hem de İstanbul’da Cumartesi annelerini görmezlikt­en geliyorlar. Hiçbir annenin gözyaşı farklı değildir. O yüzden anneler evlatların­ı görmek için elinden gelen gayreti göstermele­ri gerekir ama devletin kapısına gitmeleri gerekir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye