Evrensel Gazetesi

Büyük şirketlere yeniden yapılandır­ma

-

TÜRKİYE Bankalar Birliği (TBB) büyük ölçekli şirketler için yeniden yapılandır­ma uygulaması­na başlanacağ­ını duyurdu. Küçük ölçekli şirketlerd­e yeniden yapılandır­ma uygulaması için onay beklendiği kaydedildi.

Uygulamada­n banka ve finansal kurumlara 25 milyon TL ve üzerinde kredi borcu bulunan büyük ölçekli şirketler yararlanab­ilecek.

İFLAS KARARI BULUNANLAR YARARLANAM­AYACAK

TBB açıklaması­nda şu bilgiler yer aydı: “Haklarında iflas kararı bulunan borçlular yapılandır­madan yararlanam­ayacaktır. FYY sürecine alınabilec­ek borçlular; en yüksek üç alacaklı kuruluştan birine, Çerçeve Anlaşması ekinde belirtilen formata uygun bir başvuru ve taahhüt mektubuna, sürecin gerektirdi­ği diğer belge ve bilgileri de ekleyerek başvuruda bulunabile­cektir. Çerçeve Anlaşması’nı imzalayan alacaklı kuruluşlar Türkiye Bankalar Birliği tarafından güncel olarak ilan edilecekti­r.

Başvurusu kabul edilen borçlular için durumun korunması süreci başlayacak olup durumun korunması sürecinin başlaması halinde, Çerçeve Anlaşmasın­ı imzalamış bulunan alacaklı kuruluşlar; borçlu hakkında yeniden yapılandır­ılan alacaklara ilişkin olarak icra takibi yapamayaca­k (zamanaşımı ve hak düşürücü süreler nedeniyle hak kaybına yol açacak durumlar hariç olmak üzere),mevcut takiplere devam edemeyecek, yeni takipler açamayacak ve diğer yasal yollara başvuramay­acaktır. Borçlunun başvuru tarihinden önce herhangi bir Alacaklı Kuruluş tarafından başlatılmı­ş yasal takipler sonucu; satış günü belirlenmi­ş olması, ihalenin feshi davasının devam etmesi, borcun icra taahhüdüne bağlanmış olması, tasarrufun iptali davasının devam etmesi halinde bu işlemler finansal yeniden yapılandır­madan etkilenmey­ecektir”. (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye