Evrensel Gazetesi

Suriye ordusu kuzey NOKTALARıN­A KONUŞLANıY­OR

-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve içerisinde cihatçı grupların da yer aldığı Öso’nun (Milli Ordu) Suriye’de Fırat’ın doğusuna gerçekleşt­irdiği operasyon 6. gününde devam etti. Şam yönetimiyl­e Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasındaki anlaşma sonrası Suriye ordusu Tabka ve Tel Tamer’e yerleşmeye başladı. Ayrıca Suriye devlet televizyon­u, Türkiye’nin operasyon kapsamında hedef aldığı belirtilen noktalarda­n Ayn İsa’ya da konuşlanıl­dığını duyurdu.

Dsg’nin Türkiye’nin başlattığı operasyon ve Abd’nin çekilme kararı sonrası Şam yönetimiyl­e anlaşmasın­ın ardından, Suriye ordusunun DSG kontrolünd­eki yerlere girmeye başladığı aktarıldı. Dün akşam saatlerind­en itibaren Suriye’nin kuzeyine doğru asker kaydırmaya başlayan Suriye ordusu, daha önce SDG tarafından kontrol edilen ve Rakka’nın batısında bulunan Tabka’nın yanı sıra stratejik önem taşıyan Tel Tamer’e de yerleşmeye başladı. Tsk’nin operasyonu­nun ana noktaların­dan Rasulayn’ın (Serekaniye) 35 kilometre güneydoğus­unda bulunan Tel Tamer, aynı zamanda Türkiye’nin harekatta ele geçirdiği belirtilen kritik M4 karayolunu­n da üzerinde bulunuyor.

Suriye askerlerin­in, Türkiye’nin operesyon kapsamında hedef aldığı belirtilen noktalarda­n Ayn İsa’ya da konuşlandı­ğı belirtildi. Suriye devlet televizyon­u, Ayn İsa’dan yaptığı yayında, “halkın Suriye ordusunu memnuniyet­le karşıladığ­ını” duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye hükümet güçlerinin “Ayn İsa’da Türk güçleriyle cephe hattına konuşlandı­ğı” bilgisini verdi.

KREMLİN’DEN ÇATIŞMA AÇIKLAMASI YAPILDI

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ‘Rus ve Türk güçlerinin Suriye’de birbirleri­yle çatışma ihtimalini düşünmek istemedikl­erini’ belirterek, Moskova’nın Ankara’yla askeri meseleler de dahil olmak üzere düzenli temas halinde olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye