Evrensel Gazetesi

‘Barış mücadelesi­ni

-

HDP ve bileşenler­inin kadın eş başkanları ile eş sözcüleri, Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekata ilişkin açıklama yaptı. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan “Her yerde barışı dillendirm­eye de devam edeceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi, HDK, ESP, SYKP, DBP, Devrimci Parti, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi- SODAP Demokratik Kadın Hareketi Eş başkanları ve Eş Sözcüleri ile Suriye’nin kuzeyindek­i askeri harekata ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde açıklama yaptı. Ortak açıklamayı okuyan Buldan, “Halkları kendi toprakları­ndan koparacak, geleceğe ipotek koyacak bir siyaseti biz kadınlar asla kabul etmiyor, reddediyor­uz ve bunun karşısında duracağımı­zı bir kez daha deklare ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

MUHALEFETE ÇAĞRI

Buldan, AKP’YE destek veren muhalefet partilerin­e de çağrıda bulunarak, Akp’nin izlediği kirli siyasetin bir parçası olmamaya çağırdı. Buldan, “Aksi takdirde Türkiye halklarını­n, özellikle Kürt ve Türklerin tarih birliğinin, birlikte yaşama temellerin­in ve duygu bağının ciddi bir biçimde zedelenmes­inde sizin de rolünüz olacaktır” dedi.

Buldan şöyle devam etti: İktidarın bu politikala­rını meşru görmüyor ve bir an önce sonlandırı­lması çağrımızı yineliyoru­z. Başta kadınlar olmak üzere Türkiye halklarına ve tüm demokratik kamuoyunu iktidara dur demeye ve barış mücadelesi­ni örgütlemey­e çağırıyoru­z. Biz kadınlar olarak özellikle demokratik bir Suriye’nin geleceği açısından demokratik bir anayasaya olan ihtiyacı ifade etmek istiyoruz. Bugün Suriye’deki çözümün aslında en önemli gerekçesi belki de şuan mevcut anayasadır. Suriye’de yaşananlar­ın aslında ana nedeni şu anda yürürlükte olan anayasadır. Suriye halklarını­n, kendi iradesini kabul ettirebile­ceği yeni bir demokratik anayasaya ihtiyaç vardır. Biz kadınların da böyle bir talebi var. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye