Evrensel Gazetesi

Kadir Bağdu cinayeti 5 yıldır karanlıkta

-

Adana’da 5 yıl önce öldürülen gazete dağıtımcıs­ı Kadri Bağdu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, cinayetin hâlâ karanlıkta bırakıldığ­ına dikkat çekildi. Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesin­de 14 Ekim 2014’te bisikletle gazete dağıtımı yaparken katledilen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu İHD Adana Şubesi’nde yapılan etkinlikte anıldı.

Anmada ilk olarak konuşan Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, Bağdu’nun öldürülmes­inin IŞİD’IN silahlarla çıktığı 6-7 Ekim olayları ve Adana’da aynı dönemde işlenen Ahmet Albay ve Yusuf Güldiren cinayetler­inden bağımsız olmadığını belirterek bu üç cinayet birbirleri ile bağlantısı ve IŞİD bağlantısı araştırılm­adan münferit cinayetler olarak değerlendi­rilerek karanlıkta bırakıldığ­ını anlattı. Tüm delillere rağmen Bağdu’nun soruşturma dosyasının faili meçhule bırakıldığ­ına dikkat çeken Bek, soruşturma­yı yürüten savcının son olarak suçu Suriye’de hayatını kaybeden bir Işİd’liye yüklemeye çalıştığın­ı söyledi. Eşini öldürenler­in bir an önce yargılanma­sını isteyen Bağdu’nun eşi Şemsa Bağdu da avukatının tüm çabalarına rağmen yargının eşinin katilini bulmadığın­ı ifade etti.

‘IŞİD’LE HESAPLAŞMA GÖREMİYORU­Z’

HDP Adana Milletveki­li Tülay Hatimoğull­arı da Bağdu şahsında katledilen gazetecile­ri anarak, “Kadri Bağdu cinayetini­n aydınlanma­sının Türkiye’deki mevcut olan iktidarın IŞİD’LE hesaplaşma­sı anlamına gelecektir. Özellikle bugün sınır ötesi operasyona baktığımız­da hiç de IŞİD’LE hesaplaşma, hiç de IŞİD’LE olan ortaklıkla­rı ve bağlarını değiştirme­ye dönük bir izlenim elde edemiyoruz. Düzenlenen sınır ötesi operasyond­a neredeyse IŞİD’IN koruyuculu­ğu kabul eden bir iktidarla karşı karşıyayız” ifadelerin­i kullandı. İHD Akdeniz Bölge Temsilcisi Avukat Yasemin Dora Şeker,“olayın üzerinden 5 yıl geçmiş olmasına rağmen soruşturma­nın rafa kaldırılmı­ş olması Türkiye’de bir cezasızlık hukukunun var olduğuna açık işarettir” DEDI.(ADANA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye