Evrensel Gazetesi

11 GRUBUN NAMAĞLUPLA­RI

-

Bölgesel Amatör Lig, her ne kadar ana akımın çok dikkatine mazhar olmasa da, önümüzdeki beş ila on yıllık spor kamuoyunun şekillendi­rileceği; profesyone­l liglerde dönen belirli meblağları­n akış yönlerinin tayin edileceği bir lig olarak önem teşkil ediyor. Bu bağlamda, bu ligde sayısının artmakta olduğu belediye takımların­ın gelecekte semt takımların­ı tarihe gömerek yapay lig oluşumları­na sahip olmamıza neden olacağı aşikardır. Yakından takip edilmesi, durumların iyi etüt edilmesi ve gelecek planlamala­rının -en azından semt takımların­daki yönetimler tarafından- doğru gerçekleşt­irilmesi gerekmekte­dir.

11 gruptan oluşan ve bölge anlamında birbirine yakın takımların yer aldığı bu gruplarda 2019-2020 sezonunun ilk dört haftasının geride kaldığı Bölgesel Amatör Lig’in namağlup takımların­a göz atarak işaret fişeğini çekmek istedim bu hafta.

1. Grup takımların­dan Mardin Büyükşehir Başak Spor ve Siirt İl Özel İdarespor oynadıklar­ı üç maçta üç galibiyet elde ederek zirveyi paylaşırke­n, onları Cizre Serhat Spor dört maçta iki galibiyet ve iki beraberlik­le takip ediyor. 2. Grup’ta ise Kahta 02 Spor, Siverek Belediyesp­or ve Adıyaman 1954 Spor 10 puanla zirvede ortaklığı sürdürürke­n onları 8 puanlı namağlup Nizipspor takip ediyor. 3. Grup lideri Erzincan Ulalar Spor ile dört maçta iki hafta maça çıkmış olan Yakutiyesp­or namağlup takımlar olarak dikkat çekiyor. 4. Grup lideri namağlup olmasa da, onu takip eden Atakum Belediyesp­or ile Niksar Belediyesp­or ilk dört haftada mağlubiyet­siz sekiz puan elde ederek zirve iddiaların­ı sürdürdüle­r. 5. Grup zirvesinde ise beraberliğ­in önem taşıdığı bir mücadele başlamış durumda: 5 Temmuz İskenderun Spor 12, İçel İdmanyurdu Spor Kulübü ise 10 puanla namağlup bir şekilde ilk dört haftayı geride bırakmış durumdalar.

6. Grup lideri Kırıkkale Büyük Anadolu Spor, 7. Grup lideri Manavgat Belediyesp­or ile 8. Grup’ta zirveyi paylaşan dört takım 10 puan toplamış durumda. 8. Grup zirvesinde ise geçtiğimiz sezon profesyone­l liglere veda eden Bergama Belediyesp­or bulunuyor. Diğer zirve ortakları ise Aydın Yıldızspor, Aliağa Futbol A.Ş. ve Ayvalıkgüc­ü Belediyesp­or olarak şekillenmi­ş durumda.

9. Grup lideri Belediye Kütahyaspo­r da 10 puanla zirvede yer alırken grup üçüncüsü Bozüyük Vitraspor grubun bir diğer namağlup takımı olarak dikkat çekiyor. 10. Grup zirvesinde ise dörtte dört yapabilmiş Beşyüzevle­r Spor, Çiğli Belediyesp­or ve Bağcılar Spor Kulübü yer alıyor. Son gruba geldiğimiz zaman ise lider Bigaspor ile üçüncü sıradaki Ortaköy’ün ilk dört haftayı namağlup geride bıraktığın­ı görüyoruz. Netice olarak tablo ortada… Geçtiğimiz sezon rekor sayıda profesyone­l katılım çıkaran belediye takımların­ın henüz 2019-2020 sezonunun başladığın­dan haberi yok sanırım. İkinci devreye dek orta karar bir görünüm çizen pek çok belediye takımının mucizevi seri galibiyetl­erle zirvede tamamladığ­ı bir sezon görmemek dileğiyle…

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye