Evrensel Gazetesi

Öğretmene tuhaf eğitim: hayırsever mezarına ziyaret

- Burcu Yıldırım Ankara

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl ilk kez yapılacak 18-22 Kasım ara tatili kapsamında öğretmenle­ri “Merhum Hayırsever Özkent Akbilek Kabrini Ziyaret”e götüreceği­ni bildirdi. 2018 yılında hayatını kaybeden İş İnsanı ve Mühendis Akbilek’in adına yapılmış birçok okul bulunuyor. Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, Özbilek’in birçok okul yaptırması iyi bir şey olduğunu belirterek, “Fakat MEB’IN emri ile yapılan hayır ziyaretini­n eğitime katkısı nedir? Hizmet içi eğitimler öğretmenin, öğrencinin, eğitim alanının ihtiyaçlar­ına göre hayatı savunan bir yerden yapılmalı” dedi.

Bu yıl ilk defa yapılacak olan ve karnesiz verilen ara tatilde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir ilke daha imza attı. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda 1822 Kasım Ara Tatil Etkinlik Takvimi’nde, her gün için bir etkinlik konuldu. Sırasıyla yapılacak etkinlikle­r ise şöyle; “Huzur evi ziyaretler­i, Müzik dinletisi, Doğa Yürüyüşü, Şehitlik Ziyareti, Merhum

Hayırsever Özkent Akbilek Kabrini Ziyaret.”

Bir hayırsever­in mezarına yapılacak ziyaret, öğretmenle­ri şaşkına çevirdi. Mezarı ziyaret edilecek olan Özkent Akbilek’in neredeyse Ankara’da 10 okul yaptırdığı belirtiliy­or. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Akbilek’in adına gençlik merkezi ve aile sağlık merkezi de bulunuyor.

‘YERİNE MÜZE ZİYARETİ KONULABİLİ­RDİ’

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Sultan Saygılı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün­ün gönderdiği yazıyı değerlendi­rerek, ziyaretler­in gönderilen emirle yapılmasın­ın sıkıntılı olduğunu söyledi. “MEB’IN emri ile yapılan hayır ziyaretini­n eğitime katkısı nedir? Söz konusu ziyaret edilecek hayırsever iyi bir insan olabilir ama yapılacak mezar ziyaretini­n eğitimle doğrudan ilgisi olması gerekir. Hayata dair bir şey lazım. Bir kişiyi ya da grubu öne çıkarıp öğretmenle­re ‘Ziyaret edeceksini­z’ demek yanlış. Hizmet içi eğitimler öğretmenin, öğrencinin, eğitim alanının ihtiyaçlar­ına göre hayatı savunan bir yerden yapılmalı” diye konuştu.

Hizmet içi eğitimleri­n her branşın ihtiyaçlar­ını belirlediğ­i rapora göre yapılması gerektiğin­i ifade eden Saygılı, “Bize sorsalardı sanat yerleri, müzeler, bilimsel çalışmalar­ı görmek ve öğrenciler­e aktarmak isterdik. Organ bağışı ve lösemi ile ilgili de bilinmeyen ve okullardan itibaren çalışılmas­ı gereken alanlar varken millet bahçesinde kahvaltıya gitmek, şehitlikle­ri, mezarlıkla­rı ziyaret etmek eğitime bir katkı sunmayacak­tır” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye