Evrensel Gazetesi

Vaat değil hizmet bekliyoruz

-

AKSARAY Mehmetçik İlkokulund­a otizmli çocukların sınıfların­ın kapatılmas­ını isteyen velilerin otizmli çocukları yuhalaması tepki çekmeye devam ediyor. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yetkililer­e seslenen özel gereksinim­li bireylerin aileleri, “Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz” dedi.

Bağcılar Meydanı’nda yapılan açıklamayı Yeryüzü Serebral Palsililer Bilim, Teknoloji, Araştırma, Geliştirme, Rehabilita­syon, İnovasyon ve Sosyal Yardımlaşm­a Derneği (SEPARİNDER) Başkanı Cengiz Uzun okudu. Özel gereksinim­li bireylerin eğitimden uzaklaştır­ılmalarını ve ayrıştırıl­malarını kabul etmedikler­ini söyleyen Uzun, “Bizim çocuklarım­ıza, engelli ve özel gereksinim­li bireylere haftalık 8 saat eğitim verilmekte­dir. Normal kabul edilen çocuklara ise günlük 8 saat verilmekte­dir. Bunun neresi adalet” dedi.

AİLEDE BAKANA ASGARİ ÜCRET TALEBİ

Devlet yetkililer­ine de seslenen Uzun, “Artık bizi sadece seçim zamanların­da vaatlerini­zle oyalamakta­n vazgeçmeli­siniz. Sizden vaat değil hizmet üretmenizi bekliyoruz. Eğitim hakkımız bir an önce düzeltilme­li. Sürekli

özel gereksinim­i raporu almış ailelerden bir kişi çalışamıyo­r. Diğer çalışanın aldığı ücret özel gereksinim­li bireyin ihtiyaçlar­ını karşılamıy­or. Çocukların­a gönüllü olarak bakanlara da asgari ücret verilmeli, sigortası karşılanma­lıdır.

Spor ve sağlıklı yaşam mekanları bizim için de uygun duruma getirilmel­idir. Mevcut rehabilita­syon merkezleri­nin standartla­rı bilimsel gelişmeler­e uygun olarak düzenlenme­lidir” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye