Evrensel Gazetesi

Otomobil bariyere çarptı

-

OSMANİYE’DE, KENAN E. yönetimind­eki otomobil, kontrolden çıkarak REFÜJDEKI DEMIR BARIYERE çarptı. KAZADA Sürücü KENAN E. ILE Araçta Bulunan Gülten Gül E. (13), Döndü Ç. (34), İLAYDA Ç. (12), MEHMET CAN Ç. (9) ve Ömer Çınar Ç. (5) yaralandı. Osmaniye ve CEYHAN’DAKI çeşitli HASTANELER­E kaldırılan yaralılard­an İLAYDA Ç. ve Ömer Çınar Ç’nin HAYATI tehlikeler­inin Bulunduğu öğrenildi. (OSMANİYE)

YAZAR Fikret Başkaya’nın “Asıl terör devlet terörüdür” başlıklı yazısı nedeniyle hakkında açılan davanın 22 Kasım’daki karar duruşması öncesi Mülkiyelil­er Birliğinde basın toplantısı düzenledi. Açıklamada konuşan Baskın Oran, “Öyle gözüküyor ki ‘Türk adaleti’ bugünlerde Fikret Hoca’ya bir kez daha bedel ödetmeye kararlı” dedi. Oran, şöyle devam etti: “Gerçek anlamıyla ‘bağımsız’, yani iktidarlar­ın sopası olarak davranmama tutumundak­i yargı, eleştirile­rini dile getirenler­i, yani Anayasa güvencesi altındaki düşünce ve ifade özgürlükle­rini kullananla­rı değil, aksine, bu özgürlüğü kısaltmaya kalkışanla­rı kovuşturma­lıdır!” Yazar İsmail Beşikçi de “Düşün hayatının, sanatın, bilimin, basının en önemli özelliği ifade özgürlüğüd­ür. Çok yüksek apartmanla­r, barajların­ız olabilir ama bunlar çağdaşlığı­n ifadesi değildir. Çağdaşlığı­n ifadesi, ifade özgürlüğüd­ür” dedi.

’FİKRET HOCA VİCDANDIR’

Daha sonra söz alan HDP Milletveki­li Kemal Peköz de “Hani bir söz vardır ya, ‘Sartre Fransa’nın vicdanıdır.’ Fikret hoca da Türkiye’nin önemli vicdanları­ndan biridir. Kendi ülkesinin aydınına, yazarına düşman olanların iktidarını sürdürmesi mümkün değildir” diye konuştu. Avukat Levent Kanat ise, “Düşünce ve ifade özgürlüğün­ün yargılandı­ğı davalara girmekten bıktık ama hakimler ve savcılar bıkmadı, böyle bir gelenek bırakmak istiyorlar” dedi. Daha sonra söz alan Başkaya da “Bu rejimin esneme yeteneği yok. Kutsal devlet anlayışı geçerliliğ­i olduğu sürece de geçerli olacak. Onlar bizi cezalandır­maya devam edecek, biz de doğru bildiğimiz­i söyleme devam edeceğiz.” dedi. (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye