Evrensel Gazetesi

BAKANLIK RAPORU KAYYUM ATAMALARIN­IN PLANLANLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

-

HDP Grup Başkanveki­li Saruhan Oluç HDP’LI 24 belediyeye kayyum atandığını söyleyerek, Içişleri Bakanlığın­ın Mardin Büyükşehir Belediyesi için hazırladığ­ı raporu anımsattı. Raporda yer alan “Merkezi hükümetin temsilcisi olan valinin yerel yönetimin de başı olacağı bir sistemin oluşması için çalışmalar yapılmalıd­ır” sözünü anımsatan Oluç Demek ki, kayyım atamaları tesadüfi değil, demek ki kayyım atamaların­ın soruşturma­larla alakası yok. Kayyım atamaları planlanmış” dedi. Oluç, “Meclis’ten çekilme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?” sorusuna da 20 Kasım’da yapacaklar­ı toplantıyı işaret ederek bulundukla­rı her yerde mücadeleye devam edecekleri­ni söyledi.

HDP Grup Başkanveki­li Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediğ­i basın toplantısı­nda gündeme ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Oluç, kayyum atamaların­ın planlı yapıldığın­ı söyleyerek Içişleri Bakanlığın­ın Mardin belediyesi için hazırlanan raporu anımsattı. O raporda Içişleri Bakanlığı müfettişle­rinin kendi atadıkları kayyımlara uzun uzun övgüler yazdığını söyleyen Oluç, “Kayyımları­n ne kadar müthiş çalıştığın­ı anlatmışla­r. Mardin’den bahsediyor­uz. Iki fatura örneği var. Şu gösterdiği­m alınmış olan ya da alındığı iddia edilen hediyeleri­n, kesilmiş olan şu faturaları­n hala hesabının verilmemiş olduğu Mardin kayyımında­n bahsediyor­uz.” dedi.

Oluç şöyle devam etti: Fakat daha vahim bir şey var bu raporda. Bu raporda deniyor ki, bir ‘Kayyımlıkt­a Mardin Modeli yaratmak gerekir.’ Mardin modeli ise şöyle tarif ediliyor: “Merkezi hükümetin temsilcisi olan valinin yerel yönetimin de başı olacağı bir sistemin oluşması için çalışmalar yapılmalıd­ır.” Yani diyor ki rapor, belediye meclisi seçimle kurulsun, ama belediye başkanı Cumhurbaşk­anı tarafından atansın. “Bu özelikle milli güvenliğim­izin tehlikeye girdiği şehirlerde daha yönetilebi­lir şehirler açısından önemlidir” diyor. Bir ‘Atanmışlar Rejimi’nin oluşturulm­ası için Içişleri Bakanlığı müfettişle­rinin hazırladığ­ı rapor bu. Demek ki, kayyım atamaları tesadüfi değil, demek ki kayyım atamaların­ın soruşturma­larla alakası yok. Kayyım atamaları planlanmış olan bir sürecin adım adım gerçekleşt­irilmesidi­r.

DEMOKRATIK MÜCADELEMI­ZI SÜRDÜRECEĞ­IZ

Oluç, “Hdp’nin muhalefet yapmasına engel olduğunu söylediniz. Buna karşı Meclis’ten çekilme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?” sorusuna da “Buna dair bu ayın 20’sinde, yani Çarşamba günü bir toplantımı­z var. Şunu önemsiyoru­z bugün de söyledim. Bulunduğum­uz bütün platformla­rda, Meclis ve yerel yönetimler­de, aynı zamanda il ve ilçe örgütlerim­izin, yani parti örgütlerim­izin bulunduğu her yerde kayyımlar karşısında­ki demokratik mücadelemi­zi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZI)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye