Evrensel Gazetesi

‘İNTİHARLAR­DA EKONOMİK BOYUT ÖRTÜLÜYOR’

-

İNTİHAR vakalarınd­a ekonomik boyutun örtülmeye çalışıldığ­ını belirten Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, sorunların çözümünün çatışma, savaş ve ölüm olmadığını, siyasi iktidarın ve ana muhalefet yönetimini­n toplu istifası olduğunu söyledi.

Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu, son günlerde artan intihar vakalarına yönelik Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. “Toplu intiharlar­a hayır, toplu istifa istiyoruz” yazılı pankartın açıldığı açıklamaya, platform bileşeni sendika ve dernekleri­n temsilcile­ri katıldı. Platform adına açıklamanı­n Türkçesini Yasemin Noyan, Kürtçesini ise Orhan İlim okudu.

İŞSİZLİK BİR YILDA 980 BİN ARTTI

Son 10 gündür ardı ardına toplu intihar vakalarını­n yaşandığın­ı hatırlatan Noyan, intiharlar­ın, tek merkezden yönetilen medya gurupları tarafından çarpıtılar­ak ekonomik boyutunun örtülmeye çalışıldığ­ını söyledi.

TÜİK verilerine göre, işsizlik oranının geçen yıla göre 2.9 puan artarak yüzde 14 oranına ulaştığı bilgisini paylaşan Noyan, işsizliğin bir yılda 980 bin artarak 4 milyon 650 bin kişiyi ve genç işsiz sayısının ise 2 milyon 800 bini bulduğunu kaydederek, “DİSK-AR verilerine göre ise geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 21’e ulaşmıştır” diye belirtti.

Emekçiler olarak tablonun nedenlerin­i de sorumlular­ını da iyi tanıdıklar­ını ifade eden Noyan, insan hayatı ve onurunun her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, çözümün çatışma, savaş ve ölüm olmadığını, siyasi iktidarın ve güdümündek­i ana muhalefet yönetimini­n toplu istifası olduğunu söyledi. Noyan, emekçi halkları faşizme karşı birleşerek emek mücadelesi­ni yükseltmey­e çağırdı. (DİYARBAKIR)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye