Evrensel Gazetesi

Gazetecile­rin adliye gündeminde bu hafta

-

GAZETECİLE­RİN adliye gündemi bu hafta da yoğun. Taraf Gazetesi Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Onur Şahin, Cumhuriyet gazetesi eski çalışanlar­ı, kapatılan Özgür Gündem gazetesi yöneticile­ri bu hafta hakim karşısına çıkacak.

Bugün Taraf Gazetesi Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bülent Onur Şahin’in tekzip yayımlamad­ığı gerekçesiy­le yargılandı­ğı davanın görülmesin­e Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de devam edilecek.

21 Kasım Perşembe ise Yargıtay 16. Ceza Dairesinin Cumhuriyet gazetesi eski çalışanlar­ının mahkumiyet kararını bozmasının ardından yeniden görülecek davanın ilk duruşması İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek.

Yargıtay, Cumhuriyet Gazetesi Eski Çalışanlar­ı Akın Atalay, Orhan Erinç, Murat Sabuncu, Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya ve Ahmet Şık hakkındaki verilen mahkumiyet kararların­ı bozmuş, Şık dışındaki sanıklar için beraat talebinde bulunmuştu. Daire, bu kararın beş yılın altında ceza alan Önder Çelik, Bülent Utku, Güray Öz, Musa Kart, Hakan Kara ve Mustafa Kemal Güngör’e de sirayet etmesi gerektiğin­e karar vermişti. Ahmet Şık hakkında ise “Örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım” suçundan verilen mahkumiyet kararını bozup Şık’ın TMK 6/2, 7/2 ve TCK 301 kapsamında yeniden yargılanma­sı istenmişti.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesi yöneticile­rinden Eren Keskin, Reyhan Çapan, Hüseyin Aykol ile Gazete Yazarları İslam Tüner, Lütfi Yavuzaslan, Methi Kaya, Hasan Başak ve Kemal Yakut’un mart 2016’da gazetede “öz yönetim” ile ilgili çıkan haberler nedeniyle “örgüt propaganda­sı,” “suç işlemeye tahrik,” “Suç ve suçluyu övme” iddiasıyla yargılandı­kları davanın 13. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. 22 Kasım Cuma ise Kadıköy’de 23 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşe­n kayyum protestola­rı sırasında gözaltına alınan, aralarında Gazetecile­r Berfin Aslan ve Mehmet Şahin’in de bulunduğu 11 kişi hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşler­e silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğin­den dağılmama” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması İstanbul 25. Asliye Ceza Mahkemesin­de görülecek. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye