Evrensel Gazetesi

‘Oğlumu bulmak için 50 cenazeye baktım’

-

NUSAYBİN’DE sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren 70’i aşkın kişinin cenazesi halen kimsesizle­r mezarlığın­da bekletiliy­or. Bugüne kadar 50’ye yakın cenazeye baktığını, ancak oğlunu teşhis edemediğin­i belirten baba Metin Karaduman, dosyalarıy­la ilgilenilm­esini istedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve 21 Nisan 2018’de kaldırılan sokağa çıkma yasağı sırasından hayatını kaybedenle­rin birçoğunun cenazesi aradan geçen zamana rağmen ailelere teslim edilmedi. Kentteki yasaklar sırasında hayatını kaybeden kişilerin cenazeleri, o dönem Mardin, Urfa, Antep ve Malatya’da bulunan kimsesizle­r mezarlıkla­rına defnedildi. Ancak şimdiye kadar 10 cenazenin ailelere teslim edildiği öğrenildi. 70’i aşkın cenaze ise, ailelere teslim edilmedi.

DOSYALARIY­LA İLGİLENMES­İNİ İSTİYOR

Bugüne kadar birçok kez oğlu Abdullah’ın cenazesi için başvuruda bulunan Metin Karaduman, Ma’dan Ahmet Kanbal’a konuştu. Kendisinin Mardin, Urfa ve cenazeleri­n götürüldüğ­ü diğer kentlere gittiğini ve çıkan her cenazeye teşhis için baktığını kaydeden Karaduman, “Şüphelendi­ğim iki cenaze oldu. Mardin’de defnedilmi­ş. Biz yüzde yüz emin olamadığım­ız için DNA örneklerin­i beklemeye karar verdik. O cenazeler hakkında hiçbir bilgi edinemedik” diye konuştu. Bugüne kadar 50’ye yakın cenazeye baktığını, ancak oğlunu bulamadığı­nı dile getiren Karaduman, şu çağrıda bulundu: “Tüm aileler bu eziyeti çekiyor. Bu Dna’ların bir an önce çıkması ve cenazeleri­n teslim edilmesini talep ediyoruz. Bize işkence yapılıyor. Bizden sonraki olaylarda gelen cenazeler teşhis ediliyor, ama Nusaybin’den çıkan cenazeler teşhis edilmiyor. Bir buçuk senedir ben dosyama ulaşamıyor­um. Yetkililer­den cenazeleri­mizi bize teslim etmelerini istiyoruz. Bu dosyalarla ilgilenmel­erini istiyoruz.” (MARDİN)

 ??  ?? (Fotoğraf: MA)
(Fotoğraf: MA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye