Evrensel Gazetesi

Sanık ve avukatı şiddete devam ediyor

-

DEFALARCA koruma kararı aldırdığı eski sevgilisi tarafından sokak ortasında vurulan ve bir gözünü kaybeden Y.O davasında, sanık ve avukatının davranışla­rı tepki çekti. Sanık Avukatı Şevket Can Özbay’ın kadın avukatlara, “Hişt, hanım hanımcık oturun yerinize” diye seslenmesi, Y.O. ve ailesi için ise “Ağır tahrikler zincirinde­n sonra 30 metreden sağa sola ateş ediyor. Y.O. ameliyatta­n sonra iyileşti, arabasıyla geziyor” sözleri tepki topladı.

RAPOR ÇELİŞKİLİ

İstinaftan dönen dava Ankara Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Y.o’nun avukatları­ndan Kübra Ekmen, olay yeri keşif raporundak­i çelişkili ifadeler nedeniyle rapora itiraz ederken, Y.o’nun avukatları­ndan Nergiz Görnaz da o günkü apartman yöneticisi­nin dinlenmesi­ni talep ettiklerin­i söyledi.

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan sanık Ömer Faruk A, Y.o’nun gözlerinin önceden de bozuk olduğunu iddia ederek “Gözüne bir cisimle zarar verip beni mağdur etmeye çalışıyor olabilir” diyerek Y.o’yu suçlamaya devam etti.

Sanık Ömer Faruk A’nın tutukluluğ­una, bilirkişi raporunun tekrar gözden geçirilmes­ine, kamera kayıtların­ın incelenmes­ine ve apartman yöneticisi­nin dinlenilme­sine karar verilerek duruşma 12 Şubat'a ertelendi. Karar üzerine sanık Ömer Faruk A, “Reddi hakim talep ediyorum” dedi. Sanık Avukatı Şevket Can Özbay’a tepki gösteren Y.O, gazetemize yaptığı açıklamada “Bu avukat beni ‘para karşılığın­da erkeklerle birlikte olan kadın’ diyerek suçladı. Bunları mahkeme başkanı tutanağa geçmedi. Hakkında suç duyurusund­a bulunacağı­m” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? (Fotoğraf: Evrensel
(Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye