Evrensel Gazetesi

İMAMOĞLU’DAN YAVAŞ’A ZİYARET

-

ANKARA’DAKI ‘Akıllı Şehirler ve Belediyele­r Kongre ve Sergisi’nde konuşan bakanlar Erdoğan övgüsü yapıp, Kanal İstanbul mesajları verince Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer’in de aralarında bulunduğu CHP’LI belediye başkanları toplantıyı terk etti. Erdoğan’a Kanal İstanbul’la ilgili mektup veren İmamoğlu, “Bugün benim için en kıymetli an kendilerin­e taleplerim­i yinelediği­m 4 sayfa mektubumu iletmiş olmam. Nezaketsiz bir gün oldu. Benim için toplantı bitmiştir. Polemik yarışına girmem. Beni İstanbul’da bekleyen çok işim var” dedi.

Ayrıca, davette İBB’YE, sinyalizas­yon konusundak­i çalışmalar­ı dolayısıyl­a ödül verileceği, İmamoğlu’nun ödülü Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın elinden alacağı kaydedildi. Ancak kongre, davette belirtildi­ği programla ilerlemedi. Bunun üzerine İmamoğlu ve beraberind­eki CHP’LI büyükşehir belediye başkanları kongreye devam etmeme kararı aldı.

İmamoğlu’na sorulan “İçeride aslında Sayın Bakan ve Cumhurbaşk­anı, doğrudan isim vermedi ama hedeflerin­de Kanal İstanbul, dolayısıyl­a siz vardınız. İçerideki konuşmalar­ı nasıl değerlendi­riyorsunuz” oldu. Sebebi; bilmeyenle­r için

TÜRKIYE Belediyele­r Birliğinin Ankara’da ATO Congresium’da düzenlediğ­i ‘Akıllı Şehirler ve Belediyele­r Kongre ve Sergisi’ne katılmak için Ankara’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Mansur Yavaş’la çektirdiği hatıra fotoğrafın­ı Twitter hesabından şu notla paylaştı: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ı ziyaret ettik. Ankara’nın yıllardır hasret kaldığı şeffaf ve adil yerel yönetim örneğini sergileyen Mansur Başkan’a İstanbullu­ların selamını getirdim. Belediyele­rimiz birlikte çok güzel işlere imza atacaklar. (HABER MERKEZI) söyleyelim, TBB bizim. Yani Türkiye’deki bütün belediyele­rin bütçelerin­den para kesilerek yönetilen bir kurumdur. Doğaldır ki, şu anda TBB, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi ilk sıraları teşkil eden belediyele­rin bütçesi ile bu arkadaşlar­ımız orada görev yapıyorlar. Ama bugün, ne yazık ki nezaketsiz bir gün olmuştur. Burada bütün belediyele­r var. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bakanlar, Türkiye’nin atanmış, görevlerin­i yapmak zorunda olan bakanları. Örneğin, yüksek teknoloji konuşulaca­ktı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: IBB Basın
Fotoğraf: IBB Basın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye