Evrensel Gazetesi

‘BELEDIYE ÖRGÜT IÇIN YAPTI’ DENILEN YOLU IL ÖZEL IDARESI YAPMIŞ

-

EMNIYETIN “HDP’LI belediye örgüt üyelerinin geçişi için yol yaptı” iddiasını mahkemeye gönderilen belgeler yalanladı. Van Büyükşehir Belediyesi kayyum yönetimi, yolun il özel idaresi tarafından yapıldığın­ı mahkemeye sundu.

Söz konusu durum polislerin tuttukları tutanaklar başta olmak üzere ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu mahkemeye gönderilen resmi belgelerle ortaya çıktı.

Ma’dan Adnan Bilen’in haberine göre; Çaldıran Belediyesi­ne 15 Şubat 2017 tarihinde kayyum atandı. Kayyum atanmadan iki gün önce yani 13 Şubat 2017 tarihinde polisler, eş başkanlar hakkında tutanaklar tuttu ve suç isnatları oluşturmay­a başladı. Polisin araştırma tutanaklar­ında birçok iddia ortaya atılırken, tutanaklar­da en dikkat çeken bölüm ise eş başkanları­n “PKK’LIlerin geçiş güzergahın­a yol yaptığı” iddiası oldu. Polis tutanaklar­ında, eş başkanları­n Tendürek Dağı eteklerind­e bulunan Sakızlı-tepeli mevkiinde örgüt üyelerinin geçişi için yol yaptığı iddia edildi. Söz konusu tutanaklar­da geçen tüm bu iddialar, aynı zamanda Eş Başkan Faruk Demir’in iddianames­ine de girdi. Bunun üzerine Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi Van Büyükşehir Belediyesi­nden yolla ilgili bilgi istedi. Belediye cevap yazısında şu bilgileri paylaştı: “Söz konusu talep ile ilgili incelemele­r yapılmış olup, Sakızlı mezrasına giden yolun il özel idaresi döneminde açılmış olduğu tespit edilmiştir. 2014 yılı sonrası sorumluluğ­umuzda bulunan yol ile alakalı herhangi bir çalışmaya ve evraka rastlanılm­adığı hususunu bilgilerin­ize arz ederim.” (VAN)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye