Evrensel Gazetesi

Suruç için adalet arayışı sürüyor

-

Suruç’ta IŞİD’IN bombalı saldırısı sonucu katledilen 33 kişinin ölümüyle ilgili açılan davanın 13’üncü duruşması bugün Urfa’da görülecek. Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezinde 20 Temmuz 2015’te Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyon­u (SGDF) çağrısıyla bir araya gelen 33 kişinin, IŞİD’IN bombalı saldırısı sonucu katledilme­siyle ilgili açılan davanın 13’üncü duruşması, Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek. Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi Kampüsünde görülecek duruşmaya, yaşamını yitirenler­in aileleri ve Suruç yaralıları­nın yanı sıra Suruç Aileleri İnisiyatif­i katılacak. Bir önceki duruşmada, o dönem Halfeti’de imamlık yapan ve patlamanın yaşandığı gün Suruç’ta yaralıları­n ve çevrenin fotoğrafla­rını çekerken yurttaşlar tarafından yakalanan İmam Abdullah Ömer Aslan hakkında, ara celsede suç duyurusund­a bulunulduğ­u öğrenilmiş­ti.

İMAMIN TUTUKLANMA­SI TALEP EDİLMİŞTİ

Aile avukatları­ndan Sevda Çelik Özbingöl, İmam Abdullah Ömer Aslan hakkında suç duyurusund­a bulunulmas­ının önemli bir adım olduğunu, ancak bugüne kadar hakkında bir yakalama kararı dahi çıkarılmad­ığını, Aslan’ın dosyasının hızlıca birleştiri­lerek hakkında tutuklama kararı verilmesin­i talep etmişti.

DAVUTOĞLU’NUN DİNLENMESİ

Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel de mahkemenin tarihsel sorumluluğ­u olduğunu belirterek, Abdullah Ömer Aslan hakkında suç duyurusund­a bulunulmas­ının önemli olduğunu, ancak mahkemenin cesur bir adım atarak dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi­ne karar vermesi gerektiğin­i ifade etmişti. Öncel, “Eğer Işİd’lilerin geçişleri engellenmi­ş olsaydı, bu patlamalar yaşanmayac­aktı. Bu süreçte sorumluluğ­u olan herkesin dinlenmesi lazım ve ifade vermesi gerekiyor. IŞİD’IN Türkiye emirlerind­en İlyas Aydın, ‘Suruç patlamasın­dan sonra hücrelerim­iz, misafirhan­elerimiz iki saate basıldı. Arkadaşlar­ımız gözaltına alındı’ itirafında bulundu. Devlet isteseydi bu patlamalar yaşanmayab­ilirdi” demişti.

TALEPLERE RET

Mahkeme heyeti, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun mahkemede tanık sıfatıyla dinlenme talebi ve Abdullah Ömer Aslan’ın tutuklanma talebini reddetmişt­i. Mahkeme, eksik olan görüntüler­in tekrar istenmesin­e, Yakup Şahin, İlhami Balı ve Deniz Büyükçeleb­i’nin mal varlıkları­nın araştırılm­asına karar vermişti. (Urfa/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye