Evrensel Gazetesi

Roboskili Encu’nun aralarında bulunduğu 4 kişiye 25 yıl hapis

-

ROBOSKİ Katliamı’nda kardeşi ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu ile Kumçatı Belediye Eski Eş Başkanı Mehmet Demir’in de aralarında bulunduğu 5 kişinin yargılandı­ğı davada 4 kişiye 25 yıl ceza verildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde, 2011 yılında savaş uçakları bombardıma­nı sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği katliamda kardeşi Serhat ile birçok yakınını kaybeden Veli Encu, Kumçatı Belediyesi­nin Eski Eş Başkanı Mehmet Demir, Salih Kerçin, Mazlum Güzel ve Şehmus Kerçin’in tutuklu yargılandı­kları davanın karar duruşması Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşmaya avukatlar ve her tutuklunun 3 yakını dışında kimse alınmadı. Duruşma savcılığın esas hakkındaki mütalaasın­a karşı yapılan savunmalar­la başladı. İlk olarak savunma yapan Veli Encu, mütalaayı kabul etmediğini, bu olayın mağduru olduğunu ve üzerine atılı suçları kabul etmeyerek beraat istedi. Kumçatı Belediye Eski Eş Başkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel ile Şeyhmus Kerçin de savunma yaparak mütalaaya katılmadık­larını belirtip, beraat istedi. Ardından geçilen avukat savunmalar­ında müvekkille­rinin devam eden dosyaların­ın mütalaa konusu yapıldığı belirtildi. Mütalaayı hazırlayan iddia makamının sadece aleyhe olan delilleri toplamakla yetindiğin­i belirten avukatlar, tanık ifadelerin­in usule uygun olmadığını söyledi. Avukatlar, tanık beyanların­ın kabul edilmemesi gerektiğin­i belirterek, müvekkille­rine beraat istedi, tutukluluk­larına son verilmesin­i istedi.

4 KİŞİYE HAPİS VERİLDİ

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Salih Kerçin hakkında beraat, Kumçatı Belediye Eski Başkanı Mehmet Demir ve Mazlum Güzel’in “örgüt üyeliği” iddiasıyla 7 yıl 6 ay, Veli Encü ve Şehmuz Kerçin hakkında “Örgüt içerisinde­ki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiası ile 5’er yıl hapis cezası verilmesin­i kararlaştı­rdı. Mahkeme 4 ismin tutukluluğ­unun da devamı yönünde karar verdi. (Şırnak/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye