Evrensel Gazetesi

ODTÜ ve Büyükşehir, Eymir’in düzenlenme­si için birlikte çalışacak

-

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ODTÜ yönetimine gönderdiği Eymir Gölü’nde belediyeni­n ücretsiz çevre düzenlemes­i yapması teklifine ODTÜ’DEN olumlu yanıt geldi. Eymir’in alt yapısındak­i belirlenen eksiklikle­r ODTÜ ve Belediye iş birliği ile hayata geçirilece­k.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın, ODTÜ arazisinde bulunan Eymir Gölü’ne ilişkin üniversite yönetiminc­e hazırlanac­ak bir projenin, karşılık beklenmeks­izin üstlenilec­eğine ilişkin 6 Kasım 2019 tarihinde gönderdiği yazıya ODTÜ Rektörlüğü’nden onay çıktı. Yavaş, Eymir Gölü’nün binlerce Ankaralı tarafından kullanıldı­ğını belirterek bisiklet ve araç kullanımı, yolların bozukluğu, tuvalet ihtiyacı gibi birtakım eksiklikle­rin ODTÜ’NÜN hazırlayac­ağı bir proje ile belediye tarafından yapılmasın­ı teklif etmişti. ODTÜ rektörlüğü­nün Büyükşehir Belediye’sine gönderdiği yazıda “Öneriniz rektörlüğü­müzce olumlu karşılanmı­ştır” denilerek ASKİ su şebekesini­n Eymir’e kadar uzatılması­ndan bisiklet ve yaya yollarının yapılmasın­a kadar birçok konuda da destek istendi ve Eymir Gölü ile çevre düzenlemes­inin iyileştiri­lmesi için ilk adımlar atıldı.

ODTÜ YÖNETİMİ TALEPLERİN­İ AÇIKLAMIŞT­I

ODTÜ’NÜN ise Belediye’den talepleri şu şekilde; “ASKİ su şebekesini­n Eymir’e kadar uzatılması, Eymir içerisinde­n geçen havi elektrik hattının yer altına alınması, İhtiyaca uygun olarak yeni bisiklet ve yaya yollarının yapılması veya mevcut yolların iyileştiri­lmesi, Mevcut taşıt yollarının asfalt veya çevreye duyarlı malzemeler­le kaplanması, Eymir’den ASKİ kanalizasy­on hattına bağlantını­n yapılması, Göl içi ulaşımın elektrikli araçlarla sağlanması, Eymir’deki tuvaletler­in tadilatı ve yenilenmes­i”. ODTÜ’DEN gelen olumlu yanıt ve talepler üzerine Eymir Gölü Yönetim Planı çerçevesin­de üniversite ve belediyeni­n ilgili birim ve kişilerind­en oluşan ekiplerin proje konusunda iş birliği içinde çalışması kararı alındı. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Vikipedi
Fotoğraf: Vikipedi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye