Evrensel Gazetesi

AYŞE TUBA ARSLAN DAVASI AVUKATI ARPACI: Adalet arayışını sürdürüyor­uz

-

BOŞANDIĞI Yalçın Özalpay’ın satırlı saldırısı sonucu 44 günlük yaşam mücadelesi­nin ardından yaşamını yitiren Ayşe Tuba Arslan davası bugün görülecek. Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de görülecek davada katil Özalpay “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçlamasıy­la yargılanac­ak.

Mezopotamy­a Ajansından Zemo Ağgöz’e konuşan Arslan’ın dosya avukatları­ndan Pınar Çelik Arpacı, dava öncesi dayanışma çağrısında bulundu.

Arslan’ın, boşandığı Özalpay’ın tehditleri ve hakaretler­i ile ilgili olarak 23 kez Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğına suç duyurusund­a bulunup çok sayıda koruma kararı aldırdığın­ı hatırlatan Av. Arpacı, söz konusu durumun Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılı­ğının açıklaması ile de doğrulandı­ğına dikkat çekerek bunun adli süreçlerde ihmallerin olduğunu gösterdiği­ni dile getirdi.

‘KORUMA KARARI DEFALARCA İHLAL EDİLMİŞ’

Arslan’ın sanık Özalpay ile karşılıklı birçok soruşturma dosyaların­ın olduğunu kaydeden Arpacı, alınan koruma kararının defalarda ihlal edildiğine işaret ederek, “Bu ihlaller ile ilgili yapılan yargılamal­arda tebligatın yapılmadığ­ı gerekçesi ile ceza verilmesin­e yer olmadığı kararı alınmış. Bunlar adli ve idari makamların Arslan’ı saldırganı­n merhametin­e bıraktıkla­rını göstermekt­e” şeklinde konuştu.

Arslan'ın şikayeti sebebiyle açılan soruşturma dosyaların­ın uzlaşmaya sevk edildiğini söyleyen Arpacı, uzlaştırma işlemlerin­in, İstanbul Sözleşmesi’nin “Zorunlu anlaşmazlı­k giderme alternatif süreçlerin­in veya hüküm vermenin yasaklanma­sı” başlığını taşıyan maddesine aykırı olarak yapıldığın­ı ifade etti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye