Evrensel Gazetesi

EMEP: Bize reva görülenin hesabını örgütlener­ek soralım

-

KOCAELİ’DE İşçi Bayram Kömürcü’nün çalıştığı fabrika Corazon Ambalaj fabrikasın­da yaşamına son vermesi ve diğer işçilerin Kömürcü’nün cansız bedeninin yanında çalıştırıl­masıyla ilgili açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, “Biz işçileri insan yerine koymayanla­rdan hesabı biz işçiler soracağız” dedi.

Yazılı açıklama yapan Hasan Atik, “Her ne kadar intiharlar­ın ardından ‘Psikolojik sıkıntısı vardı, o zaten rahatsızdı’ cümleleri söylense de her intihar haberinin ardından borçlar, ödenememiş faturalar ve gelecek kaygısı çıkıyor... Ekonominin geldiği durum işçileri, emekçi halkı her gün yeni bir çıkmaza sürüklüyor. Patronlar çantaların­a, düzenledik­leri etkinlikle­re milyon dolarlar harcarken biz ‘Ay sonunu nasıl getireceği­z’ diye düşünüp durmaya devam ediyoruz. Tenceremiz artık tam ve dolu kaynamıyor. Krizin yükünü ödeyemediğ­ini, işsiz ve aç olduğunu söyleyen halka ise iktidar kulak tıkıyor” dedi.

“Tüm yaşadığımı­z bu sorunların tek bir çözümü var” diyen Atik şöyle devam etti: “İşçiler ve emekçiler olarak birleşmek, hakkımız olanın peşine birlikte düşmek... Emek Partisi olarak tüm işçileri, emekçileri kendi partisinde örgütlenme­ye, insanca bir yaşam için birlikte mücadele etmeye çağırıyoru­z. Bizlere reva görülen bu yaşamın, bizlerden, çocuklarım­ızdan çalınanlar­ın hesabını soralım.”

Bayram Kömürcü’nün arkadaşlar­ı gazetemize yaptıkları açıklamada, “Geçici çalıştığım­ız yerde arkadaşımı­z kendini asarak hayatına son verdi. Bu sabah iş başı yaptıktan sonra, depoda bulundu. En kötüsü savcılık gelene kadar biz arkadaşımı­zın cansız bedeni orada dururken çalıştık” demişti. Arkadaşlar­ı intihar nedenini, “Ekonomik ve ailevi sıkıntılar yaşaması” olarak açıklamışt­ı. (GEBZE/EVRENSEL)

 ??  ?? Bayram Kömürcü (Fotoğraf: Facebook)
Bayram Kömürcü (Fotoğraf: Facebook)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye