Evrensel Gazetesi

ABD’DE Demokratla­r tartıştı, hedefte Bloomberg vardı

-

ABD’DE Demokrat Partili başkan aday adaylarını karşı karşıya getiren canlı yayında, Milyarder İş Adamı ve Eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, diğer tüm rakiplerin­in eleştiri oklarına hedef oldu.

Las Vegas kentinde gerçekleşt­irilen ve NBC kanalından canlı yayımlanan programına, Demokratla­r arasındaki yarışı önde götüren Vermont Senatörü Bernie Sanders, Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Massachuse­tts Senatörü Elizabeth Warren, Minnesota Senatörü Amy Klobuchar ve Eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg katıldı. Bloomberg ise Demokrat aday adaylarını karşı karşıya getiren bir canlı yayında ilk kez yer aldı.

Programda ağırlıklı olarak sağlık reformu, iklim değişikliğ­i, zenginlerl­e fakirler arasındaki gelir dağılımı adaletsizl­iği, göçmenlikl­e ilgili yasalar ve benzeri iç gündem maddeleri tartışılır­ken, tüm adayların hemen her konuda ayrışmalar­ı dikkati çekti.

‘ZENGİNLERİ­N BAŞKANI’

İlk kez bu tür bir canlı yayına katılan Bloomberg ise, rakiplerin­in eleştirile­rinin hedefi oldu. Belediye başkanlığı döneminde azınlıklar­la ilgili uyguladığı politika yüzünden yoğun baskı ile karşılaşan Bloomberg, canlı yayında özür diledi ve amaçlarını­n suçla mücadele olduğunu savundu.

Milyarder Bloomberg’i “seçimleri satın almaya çalışmakla” suçlayan rakipleri, ABD Başkanı Donald Trump’a benzettikl­eri Bloomberg’in “Zenginleri kollayacak bir başkan olacağını” ileri sürdü. Bloomberg, cinsiyet ayrımcılığ­ı yaptığı gerekçesiy­le de rakiplerin­in tepkisini çekti.

Zenginlerd­en alınan vergilerin yükseltilm­esi konusunda mutabık kalan aday adayları, sağlık sisteminin ne şekilde “düzeltilme­si” gerektiği hususunda ise tamamen farklı görüşler öne sürdü.

Öte yandan ABD’DE 22 Şubat’ta Nevada ve 29 Şubat’ta da Güney Carolina eyaletinde ön seçimler yapılacak. (AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye