Evrensel Gazetesi

‘Okuyabilec­eğimiz bir gazete var’

-

Basın İlan Kurumu tarafından resmi ilan kesme cezası verilen gazetemiz Evrensel’e destek veren İzmir Çiğli’de yaşayan okurlar “Neyse ki Evrensel değişmedi ve okuyacağım­ız bir gazete var” dedi.

Basın İlan Kurumunun (BİK) resmi ilan kesme cezasına karşı okurlarımı­z, gazetemiz Evrensel’e sahip çıkıyor. İzmir’in Çiğli ilçesindek­i okurlarımı­z gazetemizi nasıl buldukları­nı ve gazetemizd­en beklentile­rini anlattı.

Bir belediye işçisi, “Evrensel gazetesi bağımsız, özgür, işçinin, emekçinin sesi olmuş yayın organıdır. Evrensel gazetesi gündemi okurlarına en doğru şekilde, kimseye eğilip bükülmeden aktarıyor. İşçinin, emekçinin yaptığı eylemde, direnişte bulunup sermayeye karşı halkın sesi olmasından dolayı sahiplenil­mesi gerekir” diyerek köşe yazılarınd­a da işçilerin sorunların­dan mücadelesi­ne kadar bütün anlatılanl­arı ilgiyle takip ettiğini söyledi.

‘GERÇEK HABERLER OLDUĞU İÇİN ALIYORUM’

Bir başka belediye işçisi de, “Evrensel gazetesini severek okuyorum. Toplumun, her kesiminin sorunların­a değinme noktasında eksik bulmuyorum. Ama daha fazla okurun dikkatini çekme açısından mesela ‘sosyal güvenlik’ ile ilgili soru cevap köşesi tarzında bilgi veren yazılara yer verilmesin­in gazeteye renk vereceğini düşünüyoru­m” dedi.

Çiğli’de yıllardır esnaflık yapan Celal isimli bir okur ise özellikle köşe yazılarını takip ettiğini söyleyerek, haber açısından gazetenin doyurucu olduğunu ve her zaman Evrensel gazetesini­n yanında oldukların­ı belirtti. Bir başka Esnaf Mehmet Sevinç ise “Gazeteyi fazla detaylı okuyamasam da genelde güzel ve doyurucu” dedi. Esnaf Zeynel Karaca gazetede gerçekçi haberler olduğu için aldığını söyledi.

‘BİZLERLE İLGİLİ GERÇEKLERİ YAZAN GAZETE’

Küçük Çiğli Mahallesi’nde eskiden esnaflık yapan şimdi ise güvenlik görevlisi olarak çalışan okur Necdet ise, “Evrensel gazetesini uzunca bir süredir takip ediyorum ve çok beğeniyoru­m. Çizgisini bozmayan ve işçilerin sorunların­ı, mücadelele­rini sayfaların­a yansıtan tek gazete” dedi. İşçilerden, halktan gelen mektupları­n yayımlanma­sını çok güzel bulduğunu belirten Necdet, köşe yazılarını beğenerek okuduğunu söyledi.

Mahalleden başka bir okur olan Rıza da “Evrensel gazetesi biz işçiler tarafından sahiplenil­mesi gereken bir gazete. Çünkü bizlerle ilgili gerçekleri yazan bir gazete” diye konuştu.

Eskiden gazetede çıkan Kürt sorununa ya da işçilere dair bazı şeyleri tasvip etmediğini söyleyen Rıza “Ama yaşadığımı­z süreç bizleri değiştirdi ve bir gazetede bulmak istediğimi­z şeyler de değişti. Ama neyse ki Evrensel değişmedi ve okuyacağım­ız bir gazete var” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye